Edukacijom osnovaca u Kikindi obeležen Svetski dan voda

KIKINDA – Povodom obeležavanja Svetskog dana voda, predstavnici Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj i Zavoda za javno zdravlje Kikinda, održali su u Osnovnoj školi “Jovan Popović” predavanje učenicima četvrtog razreda.

Bila je to prilika da se deca bolje upoznaju sa važnošću Svetskog dana voda koji je ustanovila Generalna skupština Ujedinjenih nacija, sa ciljem podizanja svesti o značaju i očuvanju voda i podsećanja na nedostatak vode za piće u mnogim krajevima sveta.

Foto: Vojvodina uživo

”Želeli smo da skrenemo pažnju učenicima četvrtog razreda na značaj vode kao resursa. Pričali smo, ne samo o vodi za piće, nego uopšte o zagađenju voda i o faktorima koji utiču na sve to. Čovek je svakako jedan od najvećih zagađivača, svojim delovanjem, odnosno nedelovanjem, tako da je vrlo važno buđenje ekološke svesti, pre svega najmlađih”, istakla je Miroslava Narančić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

Foto: Vojvodina uživo

Tema obeležavanja ove godine su sanitarne i otpadne vode.

Foto: Vojvodina uživo

”U poslednjih nekoliko decenija svedoci smo intenzivnog zagađenja voda, a tim pre što na Planeti ima samo tri odsto slatke vode, moramo je čuvati”, poručila je načelnica Odeljenja higijene i humane ekologije Zavoda za javno zdravlje, dr Sanja Brusin Beloš iz Zavoda za javno zdravlje.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: