logo transparend vojvodina uzivo

Džudisti Crvene zvezde i kineskog Liaoninga priredili spektakl u SC „Šumice“

BEOGRAD – Džudisti Crvene zvezde i najboljeg kineskog kluba iz provincije Liaoning priredili su danas spektakl prijateljskim mečom u SC „Šumice“.

Najbolji takmičari srpskog kluba, koji je prvi na evropskoj klupskoj rang listi i šampioni kineske provincije u kojoj živi 44 miliona stanovnika, odmerili su snage nakon višednevnih zajedničkih treninga tokom međunarodnog trening kampa koji je održan u novoj klupskoj Hali u Ljutice Bogdana.
Viđeno je nekoliko sjajnih borbi, a posebno je zablistala Marica Perišić, koja je rivalku iz Kine savladala za svega desetak sekundi.
„Ovo je pokazatelj da Crvena zvezda obara sve granice, da smo svuda prisutni. Danas je poslednji dan sedmodnevnog kampa, gde smo razmenili iskustva, radili i učili jedni od drugih. U upravi njihovog kluba su dve olimpijske šampionke i imaju dosta kvaliteta. Sa druge strane, Zvezda kao aktuelni vicešampion Evrope i prvi na evropskoj rang listi pokazuje kvalitet“, rekao je Tanjugu predsednik UO Džudo kluba Crvena zvezda Stojan Vujko.

On je dodao da je i ovo način da se pokaže čelično prijateljstvo Kine i Srbije, kao i da bi u sklopu saradnje džudisti crveno-belih trebalo da gostuju u Kini.
„Bili smo dobri domaćini i rado ćemo se odazvati pozivu da budemo i gosti u Kini. Sve ovo je sjajna uvertira za decembar kada će Beograd biti domaćin Lige šampiona i Lige Evrope. Očekujemo spektakl u Areni i nadamo se tituli šampiona Evrope“, istakao je Vujko.
Zajednički treninzi i prijateljski meč održani su u sklopu sjajne saradnje dve zemlje, razmenjena su iskustva i što je najvažnije i jedni i drugi stekli su nova prijateljstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.