Dve škole iz Stare Pazove dobile sredstva za rekonstrukciju

STARA PAZOVA – Ugovori po osnovu dva konkursa u oblasti obrazovanja potpisani su juče u Holu Pokrajinske vlade.

I ove godine su izdvojena znatna sredstva za investiciono održavanje objekata obrazovno-vaspitnih ustanova, kao i za izradu tehničke dokumentacije, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

“Ukupno 180 miliona dinara smo opredelili za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju, investiciono i tekuće održavanje objekata ustanova osnovnog, srednjeg obrazovanja i vaspitanja, učeničkog standarda i predškolskih ustanova”, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš. Pored toga, kako je naveo, izdvojili smo i približno 30 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije za potrebe ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja na teritoriji AP Vojvodine.

Sredstva su raspoređena na sledeći način: u okviru prvog konkursa 121 milion na nivou osnovnog, 40 miliona na nivou srednjeg obrazovanja, 7,5 miliona za domove učenika i 11,5 miliona dinara za predškolske ustanove.

U okviru drugog konkursa za osnovne škole je opredeljeno 20, a za srednje škole 9,6 miliona dinara.

Sakalaš je istakao i to da će podrška Pokrajinske vlade biti dosledna, kako bi predškolci i učenici osnovnih i srednjih škola u Vojvodini imali najbolje moguće uslove za školovanje, a korisnike sredstava je zamolio da se radovi realizuju u što kraćem roku.

Gimnazija Branko Radičević iz Stare Pazove je dobila milion dinara za zamenu starih svetlarnika od bravarije na međuspratovima postavkom nove PVC stolarije, i ovi bi radovi trebalo da se završe u toku letnjeg raspusta.

OŠ Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove je dobila milion i 200 hiljada dinara po dva konkursa – za nastavak zamene starih laminata PVC podovima i za izradu projektno – tehničke dokumentacije za osvetljenje u školi, saznaje RTV Stara Pazova od direktora Janka Havrana, koji je takođe juče potpisao ugovore u Pokrajinskoj vladi.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: