Dve milijarde za programe podrške mikro, malim i srednjim preduzećima u 2023

BEOGRAD – Programi podrške za preduzetnike predstavljeni su danas u okviru “Dana otvorenih vrata za preduzetnike” koji je organizovala Privredna komora Srbije, a državni sekretar u Ministarstvu privrede Darko Mitrović istakao je da su za podršku mikro, malim i srednjim preduzećima u ovoj godini opredeljene dve milijarde dinara. On je istakao da su mala i mikro preduzeća pokretačka snaga srpske privrede.

“Za program finansijske podrške opredeljena su sredstva za mikro, mala i srednja preduzeća i razvoj preduzetništva iz budžeta Republike Srbije u 2023. godini i iznose dve milijarde dinara”, rekao je Mitrović.

On je je pozvao sve zainteresovane koji ispunjavaju uslove da konkurišu za programe i naglasio da će im sredstva biti sigurno obezbeđena.

Vlada Srbije i ministarstvo će, kako je rekao, nastaviti da unapređuju ovaj sektor.

Direktorka sektora za preduzetništvo u PKS Branislava Simanić rekla je da je cilj Dana otvorenih vrata informisanje preduzetnika o svim raspoloživim programima finansijske podrške namenjenim za tekuću godinu.

“Imaju priliku da čuju koja su to sve sredstva opredeljena za započinjanje posla, žensko preduzetništvo, omladinsko preduzetnistvo, kao i za startape”, rekla je Simanićeva.

Ona je istakla da je ovo prilika da se čuje i o nefinansijskoj podršci koja je često preduzetnicima veoma značajna i koja se odnosi na usluge obuka i mentorstva.

“Kada govorimo o nefinansijskoj podršci, oni će imati priliku da čuju o svim uslugama Privredne komore Srbije koje predstavljaju snažnu podršku poslovanju našim privrednicima i preduzetnicima”, rekla je Simanićeva.

Takođe, ona je naglasila da PKS organizuje za preduzetnike poslovne sastanke preduzetnika (B2B), pomaže preduzetnicima da izađu na strana tržista, sajmove i pruža neophodne informacije.

“Ono na čemu, takođe, insistiramo kada je nefinansijska podrška jeste organizacija besplatnih obuka i edukacija naših preduzetnika na različite teme”, dodala je ona.

Dan otvorenih vrata za preduzetnike organizovao je Sektor preduzetništva PKS u saradnji sa Ministarstvom privrede, Fondom za razvoj, Razvojnom agencijom Srbije i Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: