Dva trika za savršeno grilovano povrće

Grilovano povrće je idealan letnji obrok, ali da bi bilo ukusno, važno je pripremiti ga na pravi način.

Najvažniji trik koji će vam omogućiti da dobijete ukusno jelo odnosi se na razdvajanje povrća koje se duže sprema. Pa tako, šargarepe, krompir, brokoli iseckajte na manje komade, a paradajz i pečurke, koji su brzo gotovi, na veće, kako bi se sve peklo ujednačeno. Druga opcija je da povrće kom je potrebno više vremena prvo skuvate, pa kad je polukuvano, rasporedite na pleh.

Drugi trik odnosi se na slaganje povrća u plehu. Rasporedite ga tako da može da „diše“, ako je nabacano i pretrpano, nešto će ostati živo, drugo će se prepeći. Pospite malo soli i obavezno ulja da se povrće ne bi osušilo na visokoj temperaturi, dodajte začine po želji i pecite u rerni na 230 stepeni.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.