Grilovano povrće je idealan letnji obrok, ali da bi bilo ukusno, važno je pripremiti ga na pravi način.
Najvažniji trik koji će vam omogućiti da dobijete ukusno jelo odnosi se na razdvajanje povrća koje se duže sprema. Pa tako, šargarepe, krompir, brokoli iseckajte na manje komade, a paradajz i pečurke, koji su brzo gotovi, na veće, kako bi se sve peklo ujednačeno. Druga opcija je da povrće kom je potrebno više vremena prvo skuvate, pa kad je polukuvano, rasporedite na pleh.
Drugi trik odnosi se na slaganje povrća u plehu. Rasporedite ga tako da može da “diše”, ako je nabacano i pretrpano, nešto će ostati živo, drugo će se prepeći. Pospite malo soli i obavezno ulja da se povrće ne bi osušilo na visokoj temperaturi, dodajte začine po želji i pecite u rerni na 230 stepeni.
Pročitajte još:
Trik za najmekše mekike tokom posta koji Srbi obožavaju
Predstavljamo vam neodoljiv recept za pripremu najmekših mekika koje će oduševiti čitavu porodicu, i to bez korišćenja jaja i mleka. Bez jaja, bez mleka: Trik za najmekše mekike tokom posta koji Srbi obožavaju Ako ste u potrazi za ukusnim i zadovoljavajućim obrokom tokom posta ili jednostavno želite isprobati novu verziju omiljenog jela, ovo je prava prilika za vas. Nema potrebe da brinete o nedostatku jaja i mleka, jer smo osmislili savršen trik koji će vam omogućiti da uživate u neodoljivim mekikama bez ikakvih kompromisa po pitanju mekoće i ukusa. Samo sledite ovaj recept i uživajte u savršeno pripremljenom jelu koje […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.