Đurić: Zajedno pamtimo, ne zaboravljamo ali i gradimo

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić oglasio se na svom Instagram profilu:

„Novi Sad i Novosađani još uvek pamte kako su nam 1999. godine porušili sva tri mosta, razorili Rafineriju a celu sremsku stranu Grada – oko 60.000 ljudi – ostavili bez pijaće vode, sećamo se porušene tadašnje TV Novi Sad, dalekovoda i elektroenergetska postrojenja.. Od bombi NATO-agresora nisu bila pošteđena ni grad ni okolna naselja i stambene četvrti: Detelinara, Vidovdansko naselje, Šangaj, Sremska Kamenica, Bukovac, čak i spomenici i muzeji, više škola i vrtića.

Među bombardovanim privrednim postrojenjima najviše je stradala Rafinerija, na koju je u 15 napada palo više od 200 projektila. U bezumnim napadima oštećeni su, i “Novograp”, “Petar Drapšin”, “Tehnogas”, “Monting”, “Gumins”, “Albus”, “Danubius”, “Neobus”, “Agrohem”, hotel “Varadin” na Tvrđavi, prodavnice “Centroslavije” i “Zvezde”.

Međutim, Novi Sad nije bio slomljen, ponovo je podigao čelo i smogao snage za ovaj veliki privredni i demografski uspon. Zato slobodno kažem da Novi Sad nije samo Grad heroj već i Grad Pobednik, što je bio i što će zauvek ostati.

Zajedno pamtimo, ne zaboravljamo, ali i gradimo naš nepobediv Novi Sad, istakao je Đurić.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: