logo transparend vojvodina uzivo

Đukić Dejanović: Uspešno završen probni završni ispit

SRBIJA – Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović čestitala je svim učenicima osmog razreda i polaznicima funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, nastavnicima i školama na uspešno realizovanom probnom završnom ispitu.

– Vaša posvećenost i trud su zaista impresivni i želim da vam čestitam na uspešnoj realizaciji probnog završnog ispita. Nastavite da se trudite i predano radite da biste uspešno završili nastavnu godinu i pripremili za završni ispit. Verujem u vaše sposobnosti, kao i posvećenost i predan rad vaših nastavnika koji su uvek tu da vam pruže podršku. Uverena sam da ćete i na završnom ispitu pokazati svoje znanje i ostvariti značajne rezultate – rekla je ministarka.

Učenici su juče polagali test iz matematike, dok su danas, od 9 do 11 časova polagali test iz srpskog, odnosno, maternjeg jezika, a od 11.30 do 13.30 test iz odabranog predmeta, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Učenici su se ranije opredeljivali koji će predmet polagati, a mogli su da biraju između biologije, geografije, istorije, fizike i hemije.

Nakon održanog probnog ispita, učenici imaju mogućnost, da ukoliko se predomisle da promene predmet za polaganje na završnom ispitu. Promena predmeta biće moguća od 8. do 11. aprila neposredno u školi.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.