logo transparend vojvodina uzivo

Gradu Zrenjaninu 17,5 miliona dinara za uređenje vrtića u naseljenim mestima

ZRENJANIN – Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić uručila je u predstavnicima 68 lokalnih samouprava, među kojima je i Zrenjanin, ugovore o sufinansiranju lokalnih pronatalitetnih mera i projekata, za koje je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i ove godine izdvojilo 400 miliona dinara.

U ime Grada Zrenjanina ugovor je potpisao zamenik gradonačelnika Saša Santovac, a kako je tim dokumentom predviđeno, ukupan iznos odobrenih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece koji predstavlja učešće Ministarstva (60%) iznosi 17,5 miliona dinara.

„Lokalne samouprave su najbolji i najznačajniji partner Ministarstva, pa smo i ove godine izdvojili gotovo polovinu našeg budžeta, da zajedno sprovodimo pronatalitetne mere. U pitanju je čitav spektar različitih aktivnosti koje ćemo zajedno realizovati i jako sam srećna što ćemo ove godine još više raditi i graditi za naše porodice i decu“, rekla je Kisić.

Cilj Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, kako je istakla Kisić, jeste da do 2027. godine podrži sve gradove i opštine, u cilju jačanja lokalne pronatalitetne politike.

Prof. dr Kisić je podsetila da je prošle godine Ministarstvo sufinansiralo pronatalitetne projekte i mere u 52 lokalne samouprave, a da je rezultat tog zajedničkog rada 19 izgrađenih dečijih igrališta, 15 rekonstruisanih vrtića i sedam školskih odeljenja, besplatni školski udžbenici za mnoge lokalne samouprave i prevoz do škole, opremljena ginekološka odeljenja i odeljenja za potpomognutu oplodnju, organizovane škole roditeljstva…

„Srećna sam i što lokalne samouprave iz sopstvenih budžeta izdvajaju veća sredstva za pronatalitetnu politiku, a svojim radom svi pokazujemo da nam je zajednički cilj da nas bude što više“, poručila je Kisić.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.