Državna sekretarka Milena Popović u radnoj poseti Kikindi

KIKINDA – U radnoj poseti Turističkoj organizaciji grada Kikinde boravila je Milena Popović, državna sekretarka u Ministarstvu turizma i omladine. Njoj su predočeni novi projekti, predstavljena joj je turistička ponuda, upoznala se sa radom Turističke organizacije i jasnim ciljevima Grada Kikinde za unapređenje razvoja turizma.

Temu unapređenja saradnje resornog Ministarstva i Grada Kikinde državnoj sekretarki predočili su Jasmina Milankov, v.d. direktora Turističke organizacije Grada Kikinde i Saša Tanackov, član Gradskog veća zadužen za privredu i investicije.

Foto: Vojvodina uživo

”Što se tiče projekata Grada Kikinde koji imaju veze sa turizmom, planom razvoja grada, najvećim strateškim dokumentom lokalne samouprave, određeni su pravci razvoja i iz oblasti turizma. Preko IPA programa prekogranične saradnje sa Rumunijom, koji će direktno uticati na turistički potencijal, konkurisali smo za rekonstrukciju kikindskog Parka blandaša, dodatno uređenje Starog jezera i Parka skulptura u okviru Muzeja ‘Terra’, dodao je Saša Tanackov, član Gradskog veća zadužen za privredu i investicije.

Državnoj sekretarki predstavljeni su potencijali koji zavređuju najviše pažnje turistima koji dolaze u naš grad.

”Bila je ovo prilika da se državna sekretarka upozna sa programom koji Kikinda ima da ponudi posetiocima, zato se nadam da će se dosadašnja saradnja podići na još viši nivo. Podrška resornog ministarstva nam je veoma važna jer imamo jasne ciljeve za ulaganje u oblast turizma i ideje za nove projekte”, istakla je Jasmina Milankov, V.D.direktora Turističke organizacije grada Kikinde.

Zahvaljujući novim idejama, ali i dosadašnjom ponudom, planirano je da Kikinda bude izdvojen kao grad sa posebnim turističkim potencijalom.

Foto: Vojvodina uživo

”Na osnovu svega što sam videla, cilj mi je da Kikindu postavim na mesto koje pripada na turističkoj mapi Srbije. Smatram da mnogo veća pažnja treba da se posvećuje gradovima u unutrašnjosti, koji su često nepravedno zapostavljeni. Zato ću obići sve turističke organizacije po Srbiji, da bih se upoznala sa situacijom na terenu”, nadovezala se državna sekretarka, Milena Popović.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: