logo transparend vojvodina uzivo

Druga grupa dece krenula put Herceg Novog (VIDEO)

PEĆINCI – Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić ispratio je, 20. juna, drugu grupu učenika osnovih i srednje škole iz pećinačke opštine na besplatno letovanje u Herceg Novi.

Predsednik Đokić je istakao da je ove godine 130 najuspešnijih učenika zaslužilo nagradno letovanje što je, kako je rekao, jasan pokazatelj da ovakav sistem nagrađivanja daje rezultate, ali i da ovo nije jedina nova mera podrške porodici, deci i obrazovanju.

„Moram da kažem da smo učenicima koji su završili četvrti razred uručili jednokratne novčane nagrade od 10.000 dinara, svoj deci koja su završila osmi razred 20.000 dinara, a tu su i besplatan vrtić, besplatni udžbenici za decu od prvog do osmog razreda. Hoćemo da pokažemo da Opština stoji iza naše dece, da pomognemo našim roditeljima kako bi lakše iškolovali ovu decu i kako bi ta deca ostala da žive i da rade ovde na teritoriji opštine Pećinci“ – naglasio je predsednik Đokić.

Sa drugom grupom učenika otputovao je, ispred organizatora letovanja Sportskog saveza „Razvoj sportova“, sekretar Milan Đokić.

„Sportski savez već dugi niz godina, uz fenomenalnu saradnju sa lokalnom samoupravom opštine Pećinci, nagrađuje naše najbolje sportiste i najbolje učenike desetodnevnim besplatnim letovanjem. Jedna prelepa tradicija koja je još jedan pokazatelj koliko lokalna samouprava daje na značaju mladima i koliko se trudi da ti isti mladi ostanu da rade, da uče i da privređuju u našoj opštini. Nadamo se da će se ta tradicija nastaviti i ubuduće“ – rekao je sekretar Đokić.

Pored zasluženog odmora, naše učenike tokom desetodnevnog boravka u Herceg Novom očekuje i niz sportskih aktivnosti, kao i razni izleti po crnogorskoj obali.

Kako nam je javio Milan Đokić, deca su već danas u jutarnjim satima bezbedno stigla u Herceg Novi, a putovanje je proteklo bez problema.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.