logo transparend vojvodina uzivo

Opština Pećinci letovanjem nagradila 130 učenika

PEĆINCI – Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić ispratio je najuspešnije učenike osnovnih i srednje škole na nagradno letovanje u Herceg Novi.

U saradnji sa Sportskim savezom „Razvoj sportova“, Opština Pećinci već dugi niz godina nagrađuje besplatnim letovanjem učenike koji postižu najbolje rezultate u učenju i u školskom sportu. Od prošle godine Opština nagrađuje dvostruko više učenika, jer kako je rekao predsednik Đokić, pokazalo se da ova mera daje rezultate, te su organizovane dve ture boravka od ukupno 130. dece.

Foto: Opština Pećinci

“Večeras ispraćamo 65. dece, zajedno sa nastavnicima i lekarskim osobljem, na jedno lepo putovanje, koje su oni zaslužili svojim radom. Ovo svakako nije jedina mera kojom Opština Pećinci pomaže svoje građane i roditelje. Od ove godine potpuno je besplatan boravak dece u vrtiću na teritoriji naše opštine, sva deca osnovnoškolskog uzrasta imaju potpuno besplatne udžbenike, a uveli smo i jednu simboličnu ali lepu meru, a to je da smo učenike koji su završili četvrti razred nagradili sa po 10 hiljada dinara, dok smo učenike koji su završili osmi razred nagradili sa po 20 hiljada dinara, jer smo se, pre svega, vodili mišlju da pomognemo roditeljima oko malih matura ” – rekao je predsednik Đokić, i dodao da je pored, sve više odličnih rezultata učenika na školskim takmičenjima, sve više i vrhunskih rezultata u školskom sportu, pa je tako fudbalska ekipa pećinačke OŠ “Slobodan Bajić Paja” već dve godine zaredom na republičkom takmičenju, a sam plasman na državno prvenstvo, kako je rekao, izuzetan je uspeh.

Organizator letovanja je Sportski savez „Razvoj sportova“, a kako nam je rekao sekretar Saveza Milan Đokić, sa decom putuju i četiri nastavnika i lekar, kao i vodič kojeg je odredio Savez, koji će biti zaduženi za bezbednost i zdravlje dece tokom letovanja. Milan Đokić kaže da sprovođenje ove mere nikako ne bi bilo moguće bez svesrdne finansijske podrške Opštine Pećinci, koja pokazuje veliko razumevanje za potrebe najmlađih.

Foto: Opština Pećinci

Veliko nestrpljenje i uzbuđenje vladalo je sinoć pred polazak, a Nina Subotić iz Šimanovaca, koje je nagradno letovanje zaslužila odličnim uspehom i postignutim rezultatima u školskom sportu, rekla nam je da je ovo druga godina kako ide na letovanje u Herceg Novi.

“Bila sam i prošle godine i bilo mi je prelepo. Ima svašta da se obiđe i vidi, a plaže su predivne” – kazala je Nina.

Njena drugarica, takođe iz Šimanovaca, Ana Đuričić, odlična učenica, ali i rukometašica i fudbalerka, ide prvi put na nagradno letovanje i rekla nam je da ne može da dočeka da stigne u Herceg Novi, kao i da očekuje lep provod jer ide i njeno društvo.

Kako nas je obavestio sekretar Saveza Milan Đokić, deca su  bezbedno stigla u Herceg Novi, a putovanje je proteklo bez problema.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.