Dodeljeni ugovori za investicije u opremu za proizvodnju vina i rakije

VOJVODINA – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo organizovao je danas dodelu ugovora korisnicima koji su dobili sredstva za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije u AP Vojvodini u 2023. godini.

Potpisana su 54 ugovora sa proizvođačima za šta je opredeljeno blizu 65 miliona dinara.

Foto: Pokrajinska vlada

Ugovore je uručila pomoćnica pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Dragica Ilić koja je istakla da ukupna vrednost ovogodišnje investicije iznosi blizu 118 miliona dinara što znači da je učešće resornog sekretarijata skoro 50 odsto.

„Na ovaj način Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo nastavlja trend podrške i razvoja individualnim proizvođačima. Kao što ulažemo u primarnu biljnu proizvodnju poljoprivrednih proizvoda, tako se trudimo da iz godine u godinu podržimo i preradu tih proizvoda“, izjavila je Ilićeva i naglasila da su vino i rakija proizvodi koji uveliko predstavljaju značajnu reklamu Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i Republike Srbije.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.