Dodeljena sredstva darovitim studentima

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević priredio je danas prijem u Pokrajinskoj vladi za studente koji su dobili sredstva na Konkursu za darovite studente u ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnivač AP Vojvodina za 2022. godinu.

Pozdravljajući prisutne studente, sekretar Milošević je istakao da je reč o konkursu koji simbolizuje naše zajedništvo, jer bez obzira na to što su stipendije i krediti i u republičkoj nadležnosti, rado se uključuju da pomognu studentima i lokalne samouprave, univerzitet, kao i Pokrajina.

„Naš zalog sigurne budućnosti su mladi ljudi, koji su opredeljeni da usavršavaju svoje znanje i daju kreativni doprinos u budućem vremenu“, naglasio je Milošević i dodao da ovaj program predstavlja deo ukupnih aktivnosti koje pokazuju osećajnost za one izuzetne.

„Reč je o mladim ljudima koji koriste usluge studentskih domova i restorana, koji učestvuju u projektima Sekretarijata, na primer u zimskim aktivnostima studenata, kao i oni koji formiraju startape, sarađujući sa kompanijama, zarađuju jedan skroman, ali dobar džeparac, koji će pomoći i njima i roditeljima u vremenu studiranja“, zaključio je sekretar Milošević.

Sredstva u ukupnom iznosu od dva miliona dinara dobili su studenti sa pet fakulteta – Fakulteta tehničkih nauka (7 studenata), Tehnološkog fakulteta (1 student), Filozofskog fakulteta (1 student), Medicinskog fakulteta (1 student) i Ekonomskog fakulteta (2 studenta).

Ove studente će u narednih deset meseci stipendirati Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost sa 15.000 dinara mesečno, dok će minimum 5.000 dinara biti u obavezi da obezbedi poslodavac, odnosno privatna kompanija.

Na ovaj konkurs mogu se prijaviti studenti od druge do pete ili šeste godine osnovnih studija i studenti drugog stepena studija koji nisu u radnom odnosu, odnosno koji su odmah po završetku osnovnih studija nastavili studije drugog stepena. Takođe, uslovi konkursa su podrazumevali da studenti čije se školovanje finansira iz budžeta moraju biti upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena, da su državljani Republike Srbije, da nisu gubili nijednu godinu tokom studija, uz maksimalnu efikasnost tokom studiranja, da nisu korisnici drugih studentskih stipendija, kao i da imaju prebivalište na teritoriji AP Vojvodine.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.