Dodela nagrada i javnih priznanja Opštine Ruma

RUMA – Bliži se 24. novembar značajan datum u istoriji grada Rume, kada je doneta odluka na Velikom narodnom zboru, u kući narodnog tribuna Žarka Miladinovića, o prisajedinjenju Srema Kraljevini Srbiji.

24. novembar se u Rumi slavi kao Dan opštine, ali i slava grada, jer se istog dana praznuje Sveti Stefan Dečanski.

Tradicionalno tog dana, na svečanoj akademiji u Kulturnom centru, biće dodeljena i javna priznanja zaslužnim građanima i organizacijama.

Odluka o dodeli javnih priznanja i nagrada u 2022. godini usvojena je na poslednjoj sednici Opštinskog veća, a vrlo brzo će se naći pred odbornicima Skupštine Opštine Ruma.

Rumska povelja u 2022. godini, za izuzetne rezultate u oblasti muzičkog stvaralaštva, kao i za doprinos promociji Opštine Ruma u zemlji i inostranstvu, dodeljuje se: Vokalno-instrumentalnom etno ansamblu „Vrelo“.

Foto: Opština Ruma

Zahvalnice Opštine Ruma u 2022. godini i novčane nagrade, u iznosu od po 30.000,00 dinara, dodeljuju se Đorđu Boškoviću iz Rume, muzejskom savetniku – istoričaru, za dugogodišnji naučno-istrazivački rad i istaknut doprinos u otkrivanju i očuvanju istorije Rume; Stefanu Zuboviću iz Rume, članu Džudo kluba „Sloven” iz Rume, za postignute izuzetne rezultate;  Vesni Dimov iz Rume, vaspitačici u penziji, za dugogodišnji vaspitni rad u UPVO „Poletarac” i istaknut doprinos u vaspitanju mnogih generacija; Dragomiru Jankoviću iz Rume, muzejskom savetniku – istoričaru, za dugogodišnji naučno-istraživački rad i istaknut doprinos u afirmisanju kulture u Rumi: Goranu Bajiću iz Žarkovca, preduzetniku, za doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Ruma, te predstavljanju Opštine Ruma u najboljem svetlu, Vesni Subašić iz Rume, učiteljici, za dugogodišnji obrazovni rad u OŠ „Veljko Dugošević” u Rumi i istaknut doprinos u obrazovanju mnogih generacija i akademiku prof. dr Hadži Milutinu Stojkoviću iz Rume, za značajan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Ruma.

Zvanje počasnog građanina Opštine Ruma u 2022. godini, zbog rezultata i dostignuća od značaja za unapređenje, razvoj i afirmaciju Opštine Ruma, ove godine neće biti uručeno, jer nije bilo podnetih predloga.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: