FSS donirao opremu za deset rumskih klubova

RUMA – Direktor mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije i nekadašnji A reprezentativac naše zemlje Nikola Lazetić uručio je juče u Rumi, sportsku opremu i rekvizite predstavnicima deset fudbalskih klubova iz rumske opštine.

Primopredaja sportske opreme obavljena je u prostorijama Opštinskog fudbalskog saveza Ruma, a pokloni Fudbalskog saveza Srbije namenjeni su mlađim selekcijama.

Foto: Opština Ruma

Lazetić je istakao da FSS gleda da u svakom momentu pomogne, pod znacima navoda, manjim klubovima, koji dobro rade, ali nemaju dovoljno sredstva da obezbede vrhunske uslove za sve selekcije.

„Mlađe kategorije su naša budućnost. Lepo je to što su naši A reprezentativci zvezde u velikim klubovima, međutim, ne smemo zaboraviti da smo svi krenuli iz nekih manjih sredina. To su zapravo rasadnici talenata i zato je ovo jedna od naših najvažnijih akcija. Želimo da deci damo podstrek za bavljenje sportom, da imaju što bolje uslove za trening, da napreduju i jednog dana postanu reprezentativci. Mi ćemo akciju nastaviti, danas smo donirali opremu za deset klubova, a imamo obavezu da pomognemo još deset sa vaše teritorije“, poručio je Lazetić i izrazio zadovoljstvo što je sportska oprema donirana i jednom ženskom fudbalskom klubu, jer je fudbal igra za sve.

Predsednik Opštinskog fudbalskog saveza Rume Siniša Sremac se zahvalio FSS-u na podršci, naglasivši da je za novo rukovodstvo Opštinskog fudbalskog saveza u fokusu razvoj mlađih kategorija.

„Želimo da odvojimo decu od telefona, računara, da dođu na sportske terene, ali i da im tamo pružimo sve neophodne uslove za bavljenje sportom. Mi smo sportska nacija, to je opštepoznato i šteta je ne iskoristiti predispozicije koje imamo. Mi ćemo naredne godine pokrenuti i dva pilot projekta besplatnih škola fudbala u Putincima i Platičevu. Imamo podršku i Fudbalskog saveza Srbije i Opštine Ruma i verujem da ćemo na viši nivo podići rumski fudbal“, kazao je Sremac.

Sportsku opremu dobile su mlađe selekcije: FK 1. maj, GFK Sloven, ŠF Fruškać, FK Jedinstvo, ŽFK Ruma, FK Sloga Voganj, FK Sremac Dobrinci, FK Graničar Grabovci, FK Partizan Vitojevci i FK Borac Stejanovci.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: