logo transparend vojvodina uzivo

Đurić: Punopravno članstvo u EU ostaje strateški prioritet Srbije

BEOGRAD – Đurić je ocenio i da dobri odnosi koje Srbija ima sa brojnim vanevropskim zemljama mogu biti zajednički politički i ekonomski resurs Srbije i EU

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić istakao je danas tokom sastanka sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanueleom Žiofreom da je za novu Vladu Srbije, kao vladu kontinuiteta, punopravno članstvo u Evropskoj uniji strateški prioritet, ističući da Srbija poštuje evropske vrednosti i želi da doprinese zajedničkom prosperitetu i miru u Evropi.

Namera Srbije je, prema Đurićevim rečima, da sa obnovljenom energijom pristupi saradnji sa EU i radu na promeni percepcije Srbije u mnogim državama članicama.

Srbija, kako je konstatovao, ima i nedvosmislen ekonomski interes da još bliže sarađuje sa EU, budući da je EU njen najveći partner i kada je reč o izvozu robe i usluga i kada je reč o prilivu stranih direktnih investicija.

Đurić je ocenio i da dobri odnosi koje Srbija ima sa brojnim vanevropskim zemljama mogu biti zajednički politički i ekonomski resurs Srbije i EU.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.