Dinstana teletina u paradajz sosu sa povrćem za prave gurmane

Pred vama je jedan pravi recept za ručak. Takođe, savršeno je glavno jelo kada vam se najave gosti, a s obzirom na to koliko je sočno i ukusno, u slast će ga pojesti i deca.

Za razliku od govedine, svinjetine i jagnjetine, teletina ima znatno nižu energetsku vrednost, a više visokokvalitetnih belančevina uz manje masti.

Svakako, ako baš poželite, ovako pripremljeno povrće možete spremati uz razne vrste mesa.  Kada je jelo gotovo, za promenu, možete njime puniti tortilje.

Sastojci:  

3 veća krompira
1 patlidžan
2 manje tikvice
2 crvene paprike
2 zelene paprike
4-5 čena belog luk
so, ulje, aleva paprika, origano

Za meso:

500 g teletine
500 ml soka od paradajza
1 crveni luk
2 čena belog luka
so, biber, bosiljak

Priprema:

Sve povrće iseći na štapice (sem belog luka) i staviti u veliku činiju. Dodati ulje i začine i dobro promešati da se pomešaju začini i ulje sa povrćem.

Poređati povrće na pleh sa pek papirom i odozgo staviti cele čenove belog luka, pa peći na 210°C dok krompir ne bude gotov.

U dublji tiganj staviti malo ulja da se zagreje. Dodati iseckan crveni luk da se proprži. Meso iseckati na trakice, pa dodati u luk. Propržiti meso dok ne promeni boju, a onda sipati pola šolje vode i ostaviti da se meso dinsta na jačoj vatri (ringla 7 od 9).

Kad voda ispari dodati sitno iseckan beli luk, malo promešati i staviti sve začine i sipati paradajz sok. Smanjiti ringlu (5 od 9) i ostaviti da se krčka dvadesetak minuta.

Prijatno!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.