logo transparend vojvodina uzivo

Đedović sa predstavnicima Krivelja o preseljenju tog naselja

BOR – Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je danas sa članovima Saveta mesne zajednice Krivelj o pripremama za preseljenje tog naselja usled širenja rudarskih aktivnosti.

Rudarski sektor je zamajac ekonomskog rasta i razvoja u istočnoj Srbiji, zbog čega je neophodno da kompanija Srbija Ziđin koper, Grad Bor, resorno ministarstvo i druge državne institucije učine sve kako bi u otvorenom dijalogu sa meštanima Krivelja pronašli održivo rešenje za meštane ovog naselja.

Neophodno je da što pre finalizujemo Programske osnove preseljenja i njihovo prihvatanje od strane meštana i kompanije Srbija Ziđin koper, a koje će biti sastavni deo Prostornog plana područja posebne namene Borsko-majdanpečkog rudarskog basena.

Ministarstvo rudarstva i energetike nastaviće da prati dinamiku pripreme i realizacije preseljenja naselja Krivelj, rekla je ona, kako je saopšteno iz Ministarstva rudarstva i energetike.

Đedović je podsetila da je Ministarstvo početkom ove godine detektovalo ključne probleme koji se odnose na rešavanje pitanja preseljenja naselja Krivelj, kao i da su načelno usaglašene sve identifikovane sporne tačke i da je neophodno da prva faza preseljenja počne što pre.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.