logo transparend vojvodina uzivo

Vučić: Povezaćemo celu Frušku goru dobrim putevima, krećemo da radimo put do Rume

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Velikim Radincima, gde je obišao rekonstruisani put od tog mesta do Sremske Mitrovice, da će cela Fruška gora biti povezana dobrim putevima i da će odmah krenuti i da se radi put do Rume.

Hvala što ste ovde, rekao Vučić građanima koji su se okupili u velikom broju.

„Žao mi je što ste morali da čekate 50 godina da imate pristojan put. Otac Dušan mi je rekao da vam je potreban i put do Sviloša, Ležimira i još do Rume da napravimo šest kilometara, kako bismo vezali celu Frušku goru i to ćemo odmah da krenemo da radimo“, rekao je Vučić.

Hvala na tome što umete da poštujete to što država može da uradi, poručio je predsednik.

Istakao je da se gradi Fruškogorski koridor koji će povezati to mesto sa Novim Sadom.

„Već za mesec dana otvaramo autoput Ruma – Šabac i nećete morati da prolazite kroz naseljena mesta i da gubite vreme, već da idete direktno do Beograda i Šapca“, naveo je Vučić.

Podsetio je da je država sprovela teške mere i istakao da sada Srbija najviše proporcionalno svojoj veličini gradi autoputeva i brzih saobraćajnica u Evropi.

Poručio je građanima da prijave decu za dobijanje novčane podrške od države, kao i penzionere da se prijave za penzionersku karticu, koja će ima omogućiti mnogo pogodnosti.

Penzioneri koji imaju registrovane automobile na svoje ime imaće, na primer, popust za putarinu od tri odsto, rekao je Vučić.

Podsetio je da će od oktobra biti povećane penzije 5,5 odsto, a od januara još 14,6 odsto, što je više od 20 odsto.

„U Mitrovici moramo još da dodamo 17.000 kvadrata za bolnicu i dom zdravlja, što je ulaganje od 30 miliona evra, ali to je važno za ljude u ovom delu Srbije. Što smo obećali, to ćemo i da uradimo“, kazao je Vučić.

„Imamo neodgovone ljude u Prištini, naše je da čuvamo mir, ali oni moraju da znaju – vreme progona i proterivanja srpskog naroda bez odgovora srpske države je davno prošlo. Srpska država će štiti i čuvati svoj narod, štiti svoju zemlju“, istakao je predsednik Vučić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.