Dani sela i Dani feketićke višnje u Feketiću

višnje
MALI IĐOŠ/FEKETIĆ – Tradicionalni 19. Dani sela i 20. Dani feketićke višnje ove godine održaće se u periodu od 8. do 11 juna.

Svečano otvaranje predviđeno je za četvrtak, 8.jun, sa početkom od 10.00h, Karnevalskom šetnjom dece predškolskog uzrasta.

Za petak, u holu pozorišta, predviđena je “Paleta boje” – izložba radova članova Udruženja za zaštitu majki i dece “Izida”. Od 17.00h, u pozorišnoj sali, održaće se koncert osnovne muzičke škole iz Bačke Topole. Od 18.30h, u organizaciji mađarskog Udruženja za negovanje kulture i očuvanje lokalne istorije “Feketić”, u velikoj sali Doma kulture, održaće se izložba ručnih radova “Sekcija”.

U subotu, tokom celog dana predstavljaće se proizvodi od višanja, meda, izložbe ručnih i likovnih radova, kao i literarnih sastava konkursa “Moje selo i višnja”, koje će se održati na terasi Doma kulture. Učesnici su “Hestia” – Udruženje žena iz Feketića, pčelarstvo “Terek”, proizvođač alkoholnih pića “Hokai”, vinarija Fekete, OŠ “Nikola Đurković”, PU “Petar Pan”… Takođe, predstaviće se Udruženje poljoprivrednika Feketića “Gazdakor”, civilne organizacije, preduzetnici, kao i Turistička organizacija opštine Mali Iđoš.

Za 09.00h predviđeno je i zvanično otvaranje manifestacije, nakon čega će biti objavljeni rezultati konkursa “Najlepše uređeni prostor ispred kuće”. Od 09.30h do 17.00h održaće se takmičenje u kuvanju junećeg paprikaša. Od 10.00h do 14.00h održaće se degustacija raznih specijaliteta od višnje u sardnji sa predstavnicima “Hestija” iz Feketića. Za 18.00h predviđen je govor i dvojezični kulturno-umetnički program na letnjoj pozornici. Od 20.00h do ponoći održaće se ulična proslava uz muziku ispred letnje pozornice. Za 22.00h predviđen je vatromet.

U nedelju, poslednjeg dana manifestacije, od 09.00h održaće se praznično bogosluženje u Reformatskoj crkvi u Feketiću. Od 11.30h, u sportskoj hali, počeće turnir u rvanju u organizaciji Rvačkog sportskog udruženja Mali Iđoš. U 19.00h, u pozorišnoj sali, održaće se predstava na srpskom jeziku, čime će ujedno biti i kraj manifestacije.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: