logo transparend vojvodina uzivo

„Dani sela, dani žita“ za vikend u Kruščiću

KRUŠČIĆ- Tradicionalna manifestacija „Dani sela, dani žita“ biće održana od 31. maja do 2. juna u Kruščiću. Za sva tri dana planiran je bogat program, prilagođen i najmlađima i najstarijima.

Manifestacija će biti otvorena u petak, 31. maja, kada će od 19 časova biti izvedena predstava „Princ bez miraza“, Osnovne škole „Veljko Vlahović“ i Dramskog studija „Luča“ iz Kruščića.

Program će biti nastavljen narednog jutra, pa će tako u subotu,od 7.30 biti organizovano Opštinsko takmičenje vozača, u organizaciji Saveza vozača Kula, a od 9 časova Likovna kolonija.

U 10 časova, Udruženje žena „Vredne ruke“ i gostujuća udruženja, kao i ulični prodavci, imaće izložbeno-prodajni sajam. Od 11 časova uslediće pokazna vežba najmlađih članova DVD „Kruščić“ i DVD „Ruski Krstur“, u organizaciji DVD „Kruščić“.

U isto vreme, održaće se skup pčelara i stručno predavanje na temu trovanja pčela u organizaciji Pčelarskog društva „Sivac“.

Sat vremena kasnije,uslediće takmičenje u tek-bolu, a u 12.30 pčelarsko predavanje i radionica za najmlađe, u cilju popularizacije gajenja pčela. Od 14 časova, biće organizovan ručak u Vatrogasnom domu u organizaciji Udruženja penzionera i DVD Kruščić.

Od 16 časova biće organizovan Kulturno-umetnički program u organizaciji OŠ „Veljko Vlahović“, PU „Bambi“ i Vrtića „Vrtuljak“, a nastupiće Folklorna sekcija OŠ „Veljko Vlahović“, učenik Muzičke škole Marko Đisalov na harmonici i vokalna solistkinja Anastasija Demetrek.

Centralni događaj za najmlađe počinje od 17 časova, kada će biti organizovana Šampitijada – takmičenje u brzom jedenju šampite uz bogat nagradni fond, a decu će zabavljati Meda Vule koji će dovesti i drugare – Patrolne šape i Klovna koji pravi džinovske balone, uz Slatki štand „Jafe“ i štand sa sokovima TS „Stork“.
Pretposlednji događaj za ovaj dan je fudbalska utakmica veterana na stadionu kraj kanala – „Mladost“ Kruščić i „Omladinac“ Novi Banovci.

Za kraj dana, od 20 časova, planiran je muzički program i naposletku spektakularni koncert Goce Tržan.

U nedelju, 2. juna, od 7 časova, biće organizovano takmičenje u sportskom ribolovu, od 11 časova bacanje varalica u metu, a u 12 časova dodela nagrada za oba pomenuta takmičenja.

U 13 časova biće služen vojnički pasulj za sve posetioce, a od 15 časova počeće takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša. Takmičenje će se održati na Tendi kraj kanala, a kotizacija za isto je 3000 dinara. Obezbeđena su drva, riba, voda, nagrade za prva tri kotlića, tamburaši i nezaboravno druženje. Sve informacije možete dobiti na brojeve telefona 064/1289-432 i 065/3706-026. Uplata kotizacija je do petka, 31. maja u kancelariji JKP „Ruskom“ u Kruščiću od 7 do 14 časova.

Za kraj dana i kraj manifestacije biće odigrana prvenstvena utakmica FK „Mladost“ i FK „Aleksa Šantić“.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.