Danas je 14. dan POTRAGE ZA TELOM Danke Ilić! UVODE SE NOVI SVEDOCI, ISTRAGA SE usmerava na 4 ključna pravca

Posle 14 dana potrage za telom dvogodišnje Danke Ilić, istraga se sada usmerava na četiri ključna pravca. Dok se pretraga Banjskog polja i okolnih sela nastavlja, četiri segmenta istrage intenzivno rade na otkrivanju mesta gde su počinioci sklonili telo.

Četiri ključne faze istrage o ubistvu i potrage za telom Danke Ilić obuhvataju: detaljnu analizu 400 dokaza pronađenih u automobilu osumnjičenih, saslušavanje novih potencijalnih svedoka, psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih i dalju terensku potragu uz aktivno učešće meštana.

Prva faza: Detaljna analiza tragova iz vozila

U okviru obimne istrage, forenzički tim je pažljivo analizirao više od 500 tragova pronađenih u službenom vozilu JKP „Vodovod“ u Boru za koje se sumnja da su Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili prilikom izvršenja krivičnog dela. Do sada je veštačeno 400 tragova, dok se očekuje dalja analiza preostalih 100 tragova u narednim danima. Uz to, detaljno su pregledani i tragovi sa spoljašnje strane vozila, pružajući dodatne informacije o okolnostima i toku događaja koji su doveli do ubistva Danke Ilić. Ove informacije su od ključnog značaja za dalji tok istrage i eventualno pronalaženje tela nestale devojčice.

Druga faza: Saslušanje ključnih svedoka

U drugoj fazi istrage ubistva dvogodišnje Danke Ilić, Više javno tužilaštvo u Zaječaru sprovelo je saslušanje ključnih svedoka. Saslušana je i Svetlana, majka osumnjičenog Dejana Dragijevića i supruga Radoslava Dragijevića koji se sumnjiči za pomaganje u sakrivanju tela devojčice. Svetlana je odlučila da iskoristi svoje zakonsko pravo da ne svedoči, budući da je najbliži srodnik osumnjičenih.

Posle saslušanja Svetlane, tužilaštvo je pozvalo još dva svedoka, dok je zakazano i saslušanje dodatnih svedoka. Izvor iz istrage napominje da se među svedocima nalaze prijatelji, kolege, poznanici, ali i članovi porodice drugoosumnjičenog Srđana Jankovića. Očekuje se da će njihova iskustva i informacije doprineti razjašnjavanju okolnosti ovog tragičnog događaja. U interesu istrage, u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru nisu mogli otkriti koja će sve lica biti ispitana u svojstvu svedoka u narednom periodu.

Treća faza: Ubice upućene na psihijatrijsko veštačenje

Dejan Dragijević i Srđan Janković, osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, biće upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu čim se za to steknu potrebni uslovi. Kako se navodi, to će se dogoditi kada njihovo prisustvo ne bude više neophodno za dokazne radnje koje se trenutno sprovode. Kako navode u VJT Zaječar, pritvor osumnjičenima po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru, ističe 03.05.2024. godine. Nakon isteka pritvora, biće doneta odluka o eventualnom produženju istog.

Četvrta faza: Nastavlja se potraga na terenu uz pomoć meštana

Meštani sela Zlot održali su zbor kako bi udruženim snagama obišli sva imanja i u slučaju da primete bilo šta sumnjivo to prijave organima reda. Kako meštani ističu, okupila ih je tuga i briga zbog svega što se dogodilo Danki Ilić.

– Zlot i Zloćani su jedinstveni u osudi nečega sto se nikada nije desilo u istoriji našeg sela. Zamolili smo ljude, a bili su predstavnici iz svih rejona, da obiđu svoja imanja, pojate, da provere bunare, septičke jame, rezervoare za vodu i da svaku moguću promenu koja nije nastala njihovim vršenjem prijave policiji, Štabu za vanredne situacije i Mesnoj zajednici Zlot – rekao je Milivoje Janošević, zamenik gradonačelnika Bora.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.