Dalibor Rožić prisustvovao Ilindansko crkvenom narodno saboru na Klisi

NOVI SAD – I ove godine, uz prigodan program visoke umetničke vrednosti, ispred crkve Vaznesenja Gospodnjeg, na Sentandrejskom bulevaru u Novom Sadu, obeležen je Ilindan, u srpskom narodu poznati verski praznik.

Tom manifestacijom, prema rečima organizatora, odnosno predstavnika parohije pri hramu Vaznesenja Gospodnjeg i Centra za negovanje tradicija podneblja ”Ravničar”, namera je da se iskažu zborovanje, sabranje i zajedništvo. Saboru na Klisi, koji je stalna manifestacija u oblasti kulture i izvornog narodnog stvaralaštva, prisustvovao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

– Veoma smo ponosni što se kulturne manifestacije održavaju u svim delovima grada i što decentralizacija kulture nije ostala na nivou ideje. Drago mi je što je ovako kvalitetan program upriličen za stanovnike ovog dela grada i što je ovaj značajan verski praznik povod da se ljudi druže i podele dobre vrednosti. Ovo je prilika da uživamo u izvedbi kulturno-umetničkih društava, glumaca i muzičkih sastava i da, sa verom u srcu i dobrim namerama, zajedno obeležimo dan Svetog Ilije. Važan deo realizacije projekta Evropska prestonica kulture jeste da na pravi način pokažemo sve naše osobenosti, običaje i tradiciju ovih prostora i ovaj Festival, u tom smislu, sigurno upotpunjuje kulturnu sliku Novog Sada – istakao je Dalibor Rožić.

Povodom Ilindana, održani su sveta liturgija i večernje bogosluženje u hramu Vaznesenja Gospodnjeg, otvorena je izložba „Kroz tri veka humanosti“, uz prigodan kulturno-zabavni program.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: