Da se ne zaboravi: U Kikindi obeležene 24 godine od početka NATO agresije

KIKINDA – Povodom obeležavanja 24 godine od početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, položeni su venci na spomen ploču poginulim pripadnicima posebnih jedinica policije u prostorijama Policijske uprave Kikinda, a potom je na Gradskom trgu kod spomen obeležja ”Tuga” upriličen svečani program na kom su, pored predstavnika Udruženja “Srpski ratni veterani”, drugih boračkih organizacija, Vojske, Minitarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i članova porodica poginulih, prisustvovali gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač i njegovi saradnici.
Foto: Vojvodina uživo

”Obeležavamo 24 godine od početka najsramnije vojne akcije u posleratnoj istoriji Evrope. U bombardovanju je uništeno i oštećeno 25 hiljada kuća i zgrada, onesposobljeno je 470 kilometara puteva i 595 kilometara pruga, oštećeno je 14 aerodroma, 19 bolnica, 20 domova zdravlja, 18 vrtića, 69 škola, 176 spomenika kulture i 44 mosta. Za 78 dana agresije, poginulo je skoro osamdesetoro dece”, istakao je gradonačelnik.

Foto: Vojvodina uživo

Obeležavanju je prisustvovao i predsednik Gradskog parlamenta, Mladen Bogdan.

Foto: Vojvodina uživo

”Obeležili smo ovaj datum dostojanstveno, kako bismo pokazali koliko nam je važno da zajedno sa porodicama poginulih, odamo počast onima koji su dali svoje živote”, dodao je Bogdan.

Svečani program organizovali su Udruženje ”Srpski ratni veterani” i Grad Kikinda.

Foto: Vojvodina uživo

”Ovo jeste tužan dan za sve nas, ali nas ispunjava činjenica da svake godine u obeležavanju učestvuje sve više škola. Misija našeg udruženja je da prenesemo sećanje na naredne generacije”, nadovezao se Vladimir Radojčić, iz Udruženja “Srpskih ratnih veterana”.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: