logo transparend vojvodina uzivo

Da li znate šta snižava stres?

Stres neko leči treningom, neko šopingom, a ako ste u potrazi za novim načinima, isprobajte metodu koju predlažu američki naučnici – pranje sudova. Ali, vodite računa kako to radite. 

Operite sudove polako, pažljivo, bez nervoze, usredsređeni na aktivnost, bez razmišljanja o obavezama koje vas čekaju i bićete nagrađeni eliminacijom stresa.

Naučnici sa Državnog univerziteta u Floridi došli su do ovog zaključka kada su sproveli eksperiment podelivši studente u dve grupe. Jedna je pre početka rada pročitala tekst u kom je akcenat bio na mentalnim blagodetima pranja sudova, dok je druga čitala informacije o pravilnim tehnikama za ovu aktivnost. Nakon toga ispitanici su otkrili kako se osećaju.

Prva grupa prijavila je znatno više pozitivnih emocija, od osećaja opuštenosti do inspirisanosti i smanjene nervoze. U drugoj, kontrolnoj grupi, nije bilo promena ni na bolje, ni na gore. Kako kažu naučnici, potrebno je samo da promenimo pristup ovoj, za mnoge iscrpljujućoj aktivnosti što će rezultirati blagodetima po naš organizam.

Pročitajte još

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.