Žudite za šoljicom tople čokolade ili je to šolja kakaa? Bilo da je prelivena velikom mericom svežeg šlaga, šolja tople čokolade jedno je od najvećih zimskih zadovoljstava. Ali sačekajte – da li je ono što imate u rukama topla čokolada ili vrući kakao?
Za mnoge od nas, ne postoji ništa tako ukusno i utešno kao šolja tople čokolade. Ljudi mešaju kakao prah sa toplom čokoladom, ali to nije ista stvar. Kada su u pitanju topli zimski napici, kakao se pravi od kakao praha, dok se topla čokolada tradicionalno pravi od prave čokolade i toplog mleka za mnogo gušće i luksuznije piće. Ova dva proizvoda imaju zajednički osnovni sastojak — kakao — ali se različito obrađuju i mešaju. Vrući kakao je manje sladak, dok je čokolada za piće bogata i složenog ukusa, a može biti zaslađena ili nezaslađena.
Razlika između toplog kakaa i čokolade za piće nije samo u ceni, već i u kvalitetu i koncentraciji sastojaka. Čokolada za piće se razlikuje od vrućeg kakaa po tome što je napravljena od punomasne čokolade ništa od kakao putera se ne uklanja. Često je čokolada za piće šolja čiste čokolade, razređena sa vrelim mlekom ili vodom, dok se dodaje vruća mešavina kakaoa da bi se tečnost začinila. U tom smislu, vrući kakao je stariji od moderne čokolade za piće, ali je ova druga ugodniji i zdraviji napitak. Čokolada za piće se pravi u varijanti tamne i mlečne čokolade, što olakšava kupovinu zdrave opcije.
Zasladite hladne zimske dane sa toplom čokoladom jednostavnom za pravljenje, sa intenzivnim ukusom čokolade. Ukrasite šlagom ili marshmallov-om:
Najbolja topla čokolada uvek počinje pravom seckanom čokoladom! Za najbolje rezultate, obavezno koristite brend dobrog kvaliteta.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.