Da li je ovo najinteresantniji laptop godine? (VIDEO)

Pokušajte da zamislite laptop sa dva ekrana na kojem na jednom ekranu pratite onlajn-sastanak, a na drugom proveravate mejlove ili tražite podatak koji vam je potreban za sastanak.

Na gornjem ekranu, recimo, programirate, a na donjem gledate kako novi kod utiče na izgled. Na jednom otvarate Photoshop, a na drugom gledate tutorijal. Ili, recimo, na jednom gledate utakmicu, a na drugom imate otvoren program za dopisivanje. E upravo ove mogućnosti ima novi Asus ovrevolucionarni laptop, ASUS Zenbook DUO (2024) UX8406, sa dva OLED ekrana.

Ovo, inače, nije prvi Asusov laptop sa dva ekrana. U poslednjih pet godina je bilo više takvih modela, ali je dodatni ekran do sada uvek bio manjih dimenzija od osnovnog. Izuzetak je bio Zenbook 17 Fold OLED, koji je imao veliki savitljivi ekran. Ovogodišnji Zenbook DUO UX8406 je njegov naslednik iima dva ASUS Lumina OLED ekrana, koja zauzimaju gotovo celu površinu kućišta. Kada se koriste oba ekrana, korisnik na raspolaganju ima radnu površinu kao da radi na monitoru dijagonale 19,8 inča. Inače, oba ekrana su identična, sa dijagonalom od 14 inča, rezolucijom 2880 x 1800 px, frekvencijom osvežavanja 120 Hz i maksimalnim osvetljenjem 550 nita. Ekrani su osetljivi na dodir i mogu se ih koristiti sa olovkom koja se dobija uz uređaj.

Ovaj laptop se može koristiti i kao klasičan laptop, tako što se blutut tastatura stavi preko donjeg ekrana. Tastatura je pune veličine i drže je jaki magneti, pa je potpuno stabilna u radu.

Tastatura ima pozadinsko osvetljenje, a ugrađen je i tačped, pa se DUO na prvi pogled u ovom režimu ne razlikuje od klasičnih laptopova. Baterija ugrađena u tastaturu omogućava 7-10 dana korišćenja bez dopunjavanja.

Laptop može da se postavi i u desktop mod, tako da ekrani stoje jedan pored drugog, zahvaljujući šarkama koje se otvaraju do 180 stepeni, a tastatura se postavi ispred.

Ugrađeno metalno postolje sa zadnje strane laptopa obezbeđuje da Zenbook DUO stabilno stoji na stolu u ovom položaju.

Za opciju sa ekranima jednim iznad drugog, bira se Dual Screen mod, i tada se koristi blutut ili virtuelna tastatura.

Što se tiče performansi, Zenbook DUO laptopovi imaju nove Intel Core Ultraprocesore, uključujući i najmoćniji Core Ultra 9. Ovi procesori imaju napredne AI karakteristike, što će naročito doći do izražaja sa narednom nadogradnjom Windowsa, koja će se primetno više oslanjati na veštačku inteligenciju. SSD kapaciteta do 2TB i dosta RAM memorije (do 32 GB) obezbeđuju udoban rad i sa zahtevnim aplikacijama.

Sve to pokreće velika baterija (75 Wh), pa je i autonomija odlična, uprkos tome što laptop ima dva ekrana.

Zenbook DUO je, inače, težak samo 1,32 kg (sa Bluetooth tastaturom 1,6 kg).

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.