Da đavo u Zlotu ne ustane: Nova tri vlaška simbola na grobu pomagaču ubice male Danke

BOR – Na grobu Dalibora Dragijevića, na lokalnom groblju u selu Zlot, reporteri 24sedam zatekli su danas tri simbola karakteristična za Vlahe, koji su i većinsko stanovništvo u ovom delu istočne Srbije. Tu su neobično postavljeni ćebe, krst poboden naopako, i kraj groba su neobično upletene sveće.

Betonska nadgrobna ploča, takođe, pokrivena je ćebetom. A prethodno, preko svežeg betona, prešla je životinja i ostavila utisnute šape na nadgrobnoj ploči.

Kraj groba su sada i isprepletane tanke sveće, poludogorele. Među Vlasima postoji običaj sa 44 tanke sveće za koje se veruje da je svaka za po jedna velikog sveca, koji će preminulog odvesti u raj.

I dalje je kraj groba venac, koji su poslali otac Radoslav (73) i brat Dejan (50) iz Okružnog zatvoru u Zaječaru. Poređani su i bidoni vode.

Dalibor Dragijević (40) preminuo je 7. aprila u policijskom pritvoru. Njemu i ocu Radoslavu istovremeno je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati pod sumnjom da su Dejanu pomogli da premesti telo Danke ilić.

Za ubistvo Danke Ilić, koja bi 6. maja napunila dve godine, glavnoosumnjičen je upravo Daliborov brat Dejan Dragijević. Drugi na listi je Dejanov kolega iz borskog „Vodovoda“ Srđan Janković (50). Njih dvojica su devojčicu udarili službenim automobilom, udavili je u kolima i potom telo bacili na divlju deponiju.

Danas je bio drugi dan saslušavanje svedoka u istrazi o ubistvu Danke Ilić. Saslušani su njeni roditelji Ivana i Miloš Ilić. Oni su svedočili više od četiri i po sata u tužilaštvu. A juče je na saslušanju bila i Svetlana Dragijević, majka ubice Dejana i supruga Radoslava (73), koji je u pritvoru jer je pomogao sinu da premesti telo devojčice sa deponije na, za sada, nepoznatu lokaciju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.