Crveni krst Zrenjanin realizovao tri akcije dobrovoljnog davanja krvi u tekućoj nedelji

ZRENJANIN – Crveni krst Zrenjanin uspešno je realizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Mesne zajednice “Sava Kovačević” koja je bila ujedno i treća po redu akcija u ovoj nedelji.

U okviru akcije se odazvalo 52 dobrovoljnih davalaca, a prikupljeno je 47 jedinica ove dragocene tečnosti.

“Hvala našim sugrađanima koji su se odazvali u odličnom broju i omogućili da ovu nedelju završimo na najlepši mogući način, pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija “ – poručili su iz zrenjaninskog Crvenog krsta.

Takođe, volonteri Crvenog krsta Zrenjanin održali su juče i predavanje na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” u susret predstojećoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koja će biti održana 29. marta u prostorijama ove obrazovne institucije.

Edukovani volonteri su realizovali predavanja za sve zainteresovane studente u cilju omasovljavanja i promocije dobrovoljnog davalašatva krvi.

“Mladi predstavljaju budućnost društva, zato Crveni krst Zrenjanin kroz svoje edukacije u okviru dobrovoljnog davalaštva krvi posebnu pažnju posvećuje motivaciji mladih, prave informacije daju se u pravo vreme i pomažu u otklanjanju straha i svega što sputava mlade da pokažu svoju humanost i solidarnost” – poručili sui z Crvenog krsta Zrenjanin.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: