Čorba od spanaća: Recept iz manastira za energiju i okrepljenje

Isprobajte ovu ukusnu i okrepljujuću manastirsku čorbu od spanaća koja će vam pružiti energiju i snagu za ceo dan.

Ova jednostavna i hranljiva čorba je savršen izbor za sve koji žele da se osećaju osveženo i puni energije tokom celog dana. Uživajte u ukusu i dobrobiti ovog zdravog obroka iz manastirske kuhinje.

Sastojci:
1 šargarepa
2 krompira
1 kašika rendanog rena u sirćetu
Mladi luk
Peršun
½ kg spanaća
2 kašike krupno mlevenog kukuruznog brašna
Mleveni biber, so

Priprema:
1. Očistite spanać pre pranja, prelijte ga vrelom vodom, sačekajte nekoliko minuta i ocedite ga, a vodu bacite.
2. U velikom loncu zagrejte litar vode i kada provri, stavite oceđeni spanać i kuvajte ga na laganoj vatri oko pola sata.
3. Ocedite spanać ponovo, a zatim ga dobro izgnječite viljuškom i pomešajte sa kukuruznim brašnom.
4. Dodajte sitno iseckan mladi luk, šargarepu i krompir, koje ste prethodno sitno iseckali, i nastavite da kuvate još pola sata.
5. Na kraju, posolite i pobiberite čorbu prema svom ukusu, te dodajte peršun za dodatni ukus.
Kada se malo prohladi, poslužite je uz rendani ren, što će dodatno obogatiti ukus ove ukusne manastirske čorbe od spanaća.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.