Američki CNN uvrstio je srpsku proju na listu pedeset najboljih hlebova sveta.
– Tople kocke srpske proje, odnosno kukuruznog hleba, omiljeni su pratilac raskošnim mesnim čorbama u toj zemlji. To je jelo koje se često sprema sveže za porodične gozbe i služi toplo pravo iz rerne uz slane dodatke, poput kajmaka i čvaraka – piše američki portal.
Šta se može smatrati hlebom, a šta ne, zavisi od zemlje do zemlje, ali će se mnogi ljubitelji testa složiti da su svi lepi.
Ipak, CNN je sastavio listu najboljih među najboljima:
- Bolani, Avganistan
- Lavaš, Jermenija
- Damper, Australija
- Luči, Bangladeš
- Pau di keižu, Brazil
- Montrealski đevreci, Kanada
- Maraketa, Čile
- Šaobin, Kina
- Pan kubano, Kuba
- Liba, Egipat
- Pupusas, El Salvador
- Indžera, Etiopija
- Baget, Francuska
- Kačapuri, Gruzija
- Proja, Srbija
- Pumpernikel, Nemačka
- Paibao, Hongkong
- Rugbred, Island
- Parata Indija
- Roti gambang, Indonezija
- Sangak, Iran
- Hleb sa sodom, Irska
- Hala, Izrael
- Ćabata, Italija
- Bami, Jamajka
- Kare pan, Japan
- Tabun, Jordan
- Roti kanai, Malezija
- Malteški hleb (Il-Ħobż tal-Malti), Malta
- Tortilje, Meksiko
- Kobz kesra, Maroko
- Prženi hleb, narod Navaho
- “Tigrov hleb”, Holandija
- Paraoa revena, Novi Zeland
- Lefse, Norveška
- Podplomik, Poljska
- Broa, Portugalija
- Korovaj, Rusija
- Pane karazau, Sardinija
- Gjeran pang (hleb od jaja), Južna Koreja
- Apam, Šri Lanka
- Kisra, Sudan i Južni Sudan
- Limpa hleb, Švedska
- Đevrek, Turska
- Krampet, Velika Britanija
- Biskviti, Velika Britanija
- Non, Uzbekistan
- Arepa, Venecuela
- Malavah, Jemen
Pročitajte još:
Proja sa kačkavaljem koja ostaje sveža i do tri dana, a gotova je za 20 minuta
Umesto sitnog sira, u domaću proju ubacite kačkavalj i pratite ovo uputstvo korak po korak – rezultat će biti savršen doručak. Ako ne znate šta da pripremite za doručak ili večeru, obavezno probajte recept za domaću proju sa kačkavaljem i mešavinom kukuruznog i pšeničnog brašna. Pratite ovo uputstvo za pripremu i nikako ne preterujte sa solju ako prethodno niste probali sir. Sastojci: 10 kašika kukuruznog brašna 5 kašika pšeničnog brašna 1 kesica praška za pecivo 3 cela jajeta 7 kašika ulja 200 ml jogurta 150 grama kačkavalja soli po ukusu (u zavisnosti od toga koliko je slan sir) Priprema Umutite […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.