logo transparend vojvodina uzivo

CK Pećinci obeležio Svetski dan borbe protiv nasilja nad starijima

PEĆINCI – Sa ciljem da se ukaže na to da su starije osobe značajan deo svakog društva sa neotuđivim pravom da budu zaštićene od nasilja svake vrste, Crveni krst Pećinci obeležio je 14. juna Svetski dan borbe protiv nasilja nad starijima.

Kako nam je rekla sekretarka pećinačkog CK Gordana Konjenić, povodom obeležavanja ovog datuma, Crveni krst je u svojim prostorijama organizovao preventivne preglede za starije sugrađane, merenje krvnog pritiska, saturacije, holesterola i šećera u krvi, a obučeni volonteri edukovali su ih o nasilju i različitim formama nasilja, faktorima rizika, kao i načinima postupanja svih delova sistema prilikom prijave nasilja.

“Volonteri su našim starijim sugrađanima delili i edukativni materijal, a sve u cilju podizanja svesti javnosti o nasilju nad starijim osobama, borbi protiv diskriminacije i promena slike o starijima kako bi se promovisao njihov doprinos u društvu, kao aktivnim članovima društva koji doprinose svojim porodicama i zajednici” – rekla je Konjević.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.