Četiri medalje na Krosu Srbije za atletičare Dinama

PANČEVO – Atletičari pančevačkog Dinama osvojili su četiri medalje, dve u pojedinačnom i dve u ekipnom plasmanu, na poslednjem takmičenju u Srbiji ove godine.

Kros Srbije u svim kategorijama održan je 22. oktobra u Novom Sadu na terenima atletskog i fudbalskog kluba Borac Klisa.

Ksenija Mrkela je pobedila u trci mlađih pionirki na 1.000m.

„Nije bila potpuno spremna za trku, ali je pokazala da je dete sa velikim srcem. Zaokružila je ovu sezonu sa pet trka – najjačih u Srbiji i svim pobedama. Ksenija je osvojila sve što se može osvojiti i ide na zasluženi odmor“, kaže njen trener Ljupčo Cvetkoski.

Sanja Marić je u trci na 4.000m za mlađe juniorke osvojila srebrnu medalju.

„Sanja Marić je od početka krenula hrabro i osvojila srebrnu medalju. Sanja je do kraja istrčala jednu od najboljih trka u poslednje vreme. Ovom trkom Sanja je obezbedila mesto u reprezentaciji Srbije za kros Balkana. Sigurni smo da će Sanja tamo dostojno reprezentovati grad Pančevo, AK Dinamo Pančevo i Republiku Srbiju“, kaže trener Cvetkoski.

U konkurenciji mlađih juniorki u ekipnom plasmanu osvojena je zlatna medalja. Sastav ekipe: Sanja Marić, Dunja Atanacković i Tijana Nikolić.

Četvrtu medalju, a drugu u ekipnom plasmanu osvojili su stariji juniori. Sastav ekipe: Strahinja Stevšić, Andreja Božanić, Luka Gligorić i Bogdan Jelača.

Odličan nastup u pojedinačnoj konkurenciji imali su i Dunja Atanacković na 4.000m i Strahinja Stevšić koji su osvojili peto mesto.

 

„Ozbiljno smo se spremali za ovaj kros i sa ponosom mogu zaključiti da sam kao trener izuzetno zadovoljan nastupom atletičara AK Dinamo Pančevo. Svi atletičari dali su svoj maksimum i ja sam ponosan na njih“, izjavio je trener Ljupčo Cvetkoski.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.