Uvrstite bundevu na vašu trpezu tokom ovih dana, jer ovo ukusno i zdravo povrće “greje dušu”.
Količina pripremljene hrane dovoljna je za 4-6 osoba.
Priprema sastojaka – 10 minuta.
Vreme kuvanja – 25 minuta.
Za ovo jelo pripremite:
1 kašiku ulja,
2 sitno iseckani luk,
2 zelene paprike, očišćene od semenki, isečene na veće komade,
1 crvena paprika, očišćena od semenki i isečena na manje komadiće,
3 veće stabljike limunove trave,
6 mahuna kardamona,
3 kašike kari paste,
1 kašika semenki slačice,
1 veći komad bundeve, očišćen i isečen na komade,
400 mililitara kokosovog mleka,
400 grama kuvanih leblebija,
2 limete,
2 šake lista nane.
Način pripreme:
U velikom tiganju, na srednjoj temperaturi, propržite luk. Nakon 5 minuta dodajte paprike, limunovu travu, kardamon, kari pastu i semenke slačice.
Izblendajte bundevu, pa joj dodajte kokosovo mleko. Sve sjedinite u tiganju i blago mešajte do vrenja. Dodajte leblebije i nastavite da kuvate još 15 minuta, sve dok bundeva ne omekša. Iscedite 1 limetu u jelo.
Dekorišite jelo tankim kriškama limete i listovima nane.
Prijatno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.