Bulješević: Domaće kompanije sve više primenjuju moderne tehnologije u svom poslovanju

računar informacione tehnologije
VOJVODINA – Privrednici u Vojvodini imaju pozitivna očekivanja koja se odnose na ukupno poslovanje, saradnji sa stranim klijentima i prodajnim cenama, glavni su nalazi poslednjeg istraživanja „Ispitivanje poslovne klime u AP Vojvodini”, koje Razvojna agencija Vojvodine (RAV) sprovodi kvartalno. Centralna tema istraživanja bila je primena modernih tehnologija u poslovanju preduzeća. Istraživanje pokazuje da skoro polovina (43,4%) ispitanih preduzeća umereno koristi softverska rešenja i moderne tehnologije, dok ih više od 15% koristi u znatnoj meri.

„U današnjem digitalnom dobu, primena modernih tehnologija postaje sve važnija za domaće kompanije. Iako je ova oblast još uvek u razvoju, mnoge kompanije prepoznaju značaj tehnoloških inovacija za unapređivanje svojih poslovnih procesa i konkurentnosti. Anketiranjem smo došli do saznanja da se kao glavni izazov u procesu uvođenja i korišćenja modernih tehnologija navodi nedostatak finansijskih resursa i stručnjaka za digitalne tehnologije. Petina ispitanih preduzeća navela je da im je potrebna pomoć u pronalaženju adekvatnih softverskih rešenja, ali i to da preko polovine ne traži pomoć u njihovom pronalaženju. Pružićemo pomoć kompanijama da se to promeni”, ističe Darko Bulješević, direktor Razvojne agencije Vojvodine (RAV).

Razvojna agencija Vojvodine navodi da je u 54. krugu istraživanja učestvovalo 159 preduzeća koja posluju u svim sektorima delatnosti. Decembarsko izdanje „Biznis barometra” RAV-a može se preuzeti ovde.

Bulješevič podseća kompanije na to da Razvojna agencija Vojvodine raspolaže informacijama o dostupnim resursima koji se mogu koristiti i za implementaciju novih tehnologija, te da se direktno obrate RAV-u u vezi s raspoloživim domaćim i međunarodnim fondovima, kao i programima koji kompanijama iz AP Vojvodine omogućavaju pristup finansijskoj i nefinansijskoj podršci.

„Pozivam sve zainteresovane domaće kompanije da nam se obrate za savetodavnu podršku na imejl adresu fondovi@rav.org.rs, te da navedu čime se bave, kakav projekat ili investiciju planiraju i za koje svrhe im je potrebna finansijska ili nefinansijska podrška. Učinićemo sve da pronađemo adekvatne domaće i međunarodne programe i da pomognemo njihovo poslovanje”, zaključuje Bulješević.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.