BUDO BANANA I LEPA MARINA OSTAJU IZA REŠETAKA Sami organizovali šverc 1.400 tone kokaina, ona radila logistiku

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Apelacioni sud odbio je žalbe odbrane na odluku da Budimiru Krstoviću, zvanom Budo banana i njegovoj ćerki Marini Krstović, koji se terete da su nabavili i organizovali prebacivanje 1.400 tona kokaina visoke čistoce iz Ekvadora u Crnu Goru, produži pritvor. Kako prenosi crnogorski portal Borba, u obrazloženju suda navodi se da su ocenom dokaza iz spisa predmeta, do “nivoa postojanja osnovane sumnje utvrdili da su osumnjičeni učinili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”.

– Prema oceni prikupljenih dokaza Budimir Krstović je lično naručio iz firme u Ekvadoru tri kontejnera banana u kojima je bilo skrivena ogromna količnina kokaina. Njegova ćerka Marina je komunicirala sa vlasnikom firme u Ekvadoru iz koje su kontejneri stigli, pomno je pratila njihovu isporuku, kao i carinjenje u Luci Bar – prenosi ovaj portal.

Budimir Krstović je, kako se navodi u spisima predmeta, tokom jula i avgusta 2021. godine, u Ekvadoru neovlašćeno radi prodaje nabavio, a potom i neovlašćeno radi dalje prodaje držao u svom magacinu u Mojanovićima, u blizini Podgorice 1.400 kg kokaina.

– Okrivljena Marina Krstović je učestvovala u nabavljanju i organizaciji transporta pošiljke u kojoj su se nalazile banane i opojna droga kokain, tako što je sve detalje dogovarala na engleskom jeziku sa prodavcem banana vlasnikom firme “COEXFRUIT S.A” iz Ekvadora, a potom pratila kretanje pošiljke tokom transporta od luke u Ekvadoru do Luke Bar. Zatim je organizovala carinjenje pošiljke sa bananama u kojima se nalazila droga, te nakon toga pratila prijem i organizovala uskladištenje tovara u magacin u Mojanovićima – navodi se, kako tvrde, u spisima predmeta.

Ćerka biznismena koji je inače banane uvozio i u Srbiju i kojoj su prvoj stavljene lisice na ruke, kako navode, poslom poručivanja, nabavke, kontrole transporta, carinjenja, a potom i uskladištenjem poručene robe bavi od ranije, ukazuje na osnovanu sumnju da je ona imala potpunu kontrolu nad tovarom, pa po sudu iz toga proizilazi da je znala šta je skriveno u bananama.

– To ukazuje na osnovanu sumnju da je kontrolisao kretanje ovog kontejnera iz razloga što se u njemu nalazila opojna droga kokain radi dalje prodaje, jer je i po oceni ovog suda nelogično da bi bilo koje osobe bez znanja okrivljenog količinu od 1.400 kilograma kokaina spakovale u navedeni kontejner sa bananama koje su stigle u njegov magacin i pod potpunom njegovom kontrolom – navodi se u odluci suda, koju prenosi crnogorski portal.

Tagovi:

Pročitajte još: