Brzinski zalogaj: Pašteta od pileće džigerice sa domaćim hlebom

Ukus će vas oduševiti.

Sastojci:

125 g heljdinog brašna
125 g pšeničnog brašna
1/3 kašičice soli,
pola kašičice sode bikarbone,
pola kašičice mlevenog cimeta,
1/3 kašičice naribanog muškatnog oraščića,
prstohvat klinčića u prahu,
pola kašičice mlevenog đumbira,
50 g tamnog šećera,
200 g tamnog meda (npr. šumski),
250 ml mleka,
75 g maslaca

Za parfe od pileće džigerice

400 g pileće džigerice
luk,
pola kašičice soli,
1/3 kašičice sušenog timijana,
200 ml prošeka (desertno vino),
100 g pavlake,
100 g putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 150 stepeni. Brašno pomešajte sa solju, sodom bikarbonom i svim začinima. Mleko zagrejte do vrenja, maknite s vatre pa mu dodajte med, šećer i maslac. Mešajte dok se svi sastojci ne povežu i dok ne dobijete emulziju. Dodajte suve sastojke emulziji od meda i mleka te sve zajedno pažljivo umutite u tečnu smesu. Sve pecite oko 45-60 minuta.
Proverite da li je hleb pečen.

Džigericu očistite od žilica pa narežite na manje komade. Zagrejte kašiku putera, pa dodajte luk narezan na sitno i timijan. Dinstajte nekoliko minuta, a zatim dodajte džigericu. Dinstajte kratko dok ne promeni boju, pa dodajte prošeko, te pustite da u potpunosti ispari. Prebacite u drugu zdelu, dodajte puter i so, te napravite kremastu smesu. Pustite da se ohladi, pa dodajte pavlaku te pažljivo promešajte. Prelijte otopljenim puterom i pre posluživanja dobro ohladite.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.