Brnjak i Jarinje zatvoreni. Srbi na Kosovu i Metohiji pod stravičnim pritiskom (VIDEO)

prizren kososvska policija manastir izvor Vojvodina uzivo
SRBIJA – Novinarka portala Vojvodina uživo Violeta Jovanov Peštanac nalazi se na Kosovu i Metohiji, par sati nakon incidenta na severu južne pokrajine. Kako saznajemo administrativni prelazi Brnjak i Jarinje su zatvoreni, a Merdare ne bi trebalo da se zatvara danas, a pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije raspoređeni svuda na severu Kosova i Metohije.

U prilogu pogledajte kako naš novinar opisuje stanje na Kosovu i Metohiji jutros:

Srbi koji se nalaze na Severu Kosova kao i u enklavama kažu da nedeljama trpe nezamislive pritiske od strane kosovskih vlasti, koje pored svakodnevnog patroliranja, uporno uhapse bar jednog Srbina bez davanja objašnjenja i razloga.

Na fotografijama se vidi prisustvo takozvane policije pored Manastira Svetih Arhangela nedaleko od Prizrena.

prizren kososvska policija manastir izvor Vojvodina uzivo
Kosovo i Metohija, 24.09.2023., izvor: Vojvodina uzivo

Grupi turista koji obilaze Srpske svetinje, među kojima je i novinarka portala Vojvodina uživo, upravo je javljeno da je zabranjen odlazak u Prizren i preusmereni su na Gračanicu.

Podsećamo da su pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije blokirali prilaz selu Banjska nakon što je policija u Prištini saopštila da je na ulazu u to selo jedan policajac poginuo, a drugi ranjen kada je na njih pucano iz vatrenog oružja.

Kosovski specijalci sa dugim cevima nalaze se na raskrsnici na ulazu u Banjsku i ne dozvoljavaju prolaz nikome, a ulaz nije dozvoljen ni vozilu hitne pomoći Kliničko-bolničkog centra iz Kosovske Mitrovice, javlja dopisnik Tanjuga. Iz obližnjih šuma u ataru sela Banjska čuje se sporadična pucnjava, javlja reporter Tanjuga. Pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije blokirali su prilaz selu Banjska nakon jutrašnjeg incidenta. Kosovski specijalci sa dugim cevima nalaze se na raskrsnici na ulazu u Banjsku i ne dozvoljavaju prolaz nikome, a ulaz nije dozvoljen ni vozilu hitne pomoći Kliničko-bolničkog centra iz Kosovske Mitrovice.

Šef Euleksa stigao je u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Kosovo i Metohija, 24.09.2023. izvor: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.