Petković: Kurti podgreva želje propalih političara iz Novog Pazara, igra se vatrom

KOSOVSKA MITROVICA – Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković oštro je večeras kritikovao premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija zbog toga što je tokom susreta sa predstavnicima SDA Sandžaka u Prištini mahao tzv. sandžačkom zastavom, navodeći ”da podgreva želje propalim političarima iz Novog Pazara, jer ne zna da se igra vatrom”.

”Kurti je uvrteo u glavu da je junak kad razvija tzv. sandžačku zastavu, a zapravo prava je devojčica dok razgovara sa predsednikom Vučićem u Briselu. Okoreli separatista Kurti nek ne podgreva želje propalim političarima iz Novog Pazara, jer ne zna da se igra vatrom”, poručio je Petković na mreži X.

Predstavnici SDA Sandžaka, Partije za demokratsko djelovanje (PDD). Albanskog nacionalnog veća (ANV), kao i narodni poslanici ove dvije partije u Skupštini Srbije, u Prištini su razgovarali sa Kurtijem.

Predstavnici su od Kurtija zatražili da budu uključeni u briselske pregovore o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, a tom prilikom je Kurti razvio zastavu tzv. Sandžaka.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: