Brak vam je u krizi? Vreme je da isprobate ovo pravilo

Pravilo je vrlo jednostavno – svaki roditelj, tokom nedelje, dobije tri sata koja su samo za njih.

Svaki brak je na svoj način lep i na svoj način komplikovan. Iako se stavljanjem prstena stvari menjaju papirološki, između para koji se tek venčaju stvari, manje-više, ostaju iste. Makar dok ne dođu deca.

Tada se sve malo komplikuje, prvenstveno zbog nedostatka vremena, jer bebe i manja deca zahtevaju konstantnu brigu i pažnju. A kada vreme fali i kada su roditelji, odnosno bračni partneri nervozni, to počne da narušava odnos, a svađe postaju sve češće.

Jedna mama se našla u tom začaranom krugu, a na jednom sajtu je anonimno ispričala za situaciju i podelila rešenje.

Naime, ona i njen suprug su konstantno bili umorni, a onda je on jedan dan neplanirano otišao da malo odspava usred dana i to dok su deca bila budna. Naravno, usledila je svađa, a nekoliko sati kasnije, kada su deca već zaspala, njen suprug je predložio 3×3 pravilo o kojem mu je pričao prijatelj koji je bio na bračnom savetovanju.

Takođe, par treba da odvoji i tri sata koja su samo za njih kao par. Mogu da izađu na dejt, a mogu da iskoriste i po pola sata svake noći, nakon što deca odu na spavanje.

– Koristimo pravilo već mesec dana i šokirali smo se koliko su se stvari promenile. Dogodilo se i nešto mnogo dublje, svo zameranje, taj tihi rak koji nam je nagrizao brak, jednostavno je nestalo – rekla je i dodala da je, zbog toga što je znala da će imati vreme za sebe, postala automatski manje ljuta kada bi je sada neko prekinuo u gledanju poruka na telefonu ili u nečemu sličnom.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.