BMW ne odustaje od dizelaša i benzinaca

Proizvođači, poput Volvoa, Audija, Mercedesa ili Jaguara, požurili su da objave datume od kojih više neće proizvoditi benzince i dizelaše te se posvetiti isključivo električnim modelima.

Trendovi su takvi, ali ne znači da će ih većina slediti. BMW, na primer, nema nameru da ide isključivo u jednom smeru. Radi se na novoj generaciji benzinskih i dizelskih motora i planira da ih proizvodi i u sledećoj deceniji.

Govoreći za CarExpert, Frank Weber, član upravnog odbora za razvoj BMW Grupe, jasno je dao do znanja da BMW neće objaviti datum kada će kompanija napustiti svoje dizelske i benzinske motore.

Weber je izjavio da BMW predviđa budućnost u kojoj motori s unutrašnjim sagorevanjem harmonično koegzistiraju s elektrifikovanom ponudom, pružajući kupcima izbor između ICE i BEV pogonskih sklopova u sledećih 10-15 godina.

BMW paralelno ide i u smeru elektrifikacije, piše Revija HAK. Kompanija je postavila cilj da do kraja decenije prodaje najmanje 50 posto električnih vozila.

Ovaj dvostruki pristup ima za cilj zadovoljiti širi spektar potrošača, dozvoljavajući im da izaberu pogonski sistem koji najbolje odgovara njihovim potrebama bez kompromisa.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.