BMW se predomislio: Odustaju od mesečne pretplate za grejanje sedišta

Nakon burnih reakcija korisnika i stručnjaka, BMW menja kurs i odustaje od mesečne pretplate za otključavanje već ugrađenih funkcija u automobilima

Pre više od godinu dana, BMW je najavio uvođenje mesečne pretplate koja bi omogućila vlasnicima automobila da otključaju određene funkcije, poput grejanih sedišta i asistencije u vožnji. Ova odluka dočekana je s negodovanjem kako od strane vlasnika BMW automobila, tako i od strane medija. Sada je, međutim, kompanija promenila svoju politiku.

Piter Nota, član izvršnog odbora BMW-a, izjavio je za Autocar da će kompanija promeniti svoj pristup. “Sada se više fokusiramo na ‘funkcije na zahtev’ u oblasti softvera i usluga, kao što su asistencije u vožnji i parkiranju, koje možete dodati naknadno”, rekao je Nota.

“Grejanje sedišta više nećemo nuditi kao opciju koja se otključava kroz pretplatu. Ili je imate odmah pri kupovini, ili ne.”

Nota je dodao da je prvobitna odluka kompanije bila pokušaj da se korisnicima pruže dodatne opcije, ali da to nije naišlo na dobre reakcije. “Percepcija je realnost”, zaključio je, “i zbog toga smo odlučili da promenimo kurs.”

Iako BMW odustaje od ove prakse, kompanija će i dalje nuditi pretplate na softverske usluge, kao što je pomoć pri parkiranju. Na ovu odluku uticala je i slična reakcija javnosti kada je Mercedes-Benz najavio mesečnu pretplatu za povećanje snage u svojim EQE i EQS modelima, što košta korisnike dodatnih 100 dolara mesečno.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.