BMW M ukida osnovne verzije: Competition modeli postaju novi standard

Promena paradigme u BMW M seriji: „Competition“ modeli postaju novi standard, dok osnovni M modeli izlaze iz ponude

U skladu sa svojom dugoročnom strategijom da promoviše vozila visokih performansi, BMW M je nedavno najavio značajne promene u svojoj ponudi. Prema najnovijim informacijama, BMW M više neće nuditi standardne verzije svojih modela; umesto toga, Competition modeli će postati nova polazna tačka za sve buduće vozila iz M serije.

Odluka dolazi kao deo šire rekonfiguracije M linije, gde modeli kao što je M440i već uspešno popunjavaju jaz između regularnih BMW vozila i onih visokih performansi. Frank van Meel, izvršni direktor u BMW M, jasno je stavio do znanja svoje mišljenje o ovoj tranziciji.

„Uveli smo Competition, koji je sada zapravo postao nova normalnost,“ istakao je van Meel. „Dakle, standardni M će nestati ili je više-manje već nestao. Nećemo više deliti između M i M Competitiona; sve će to biti Competition u budućnosti.“

Nova pravila već se primenjuju na modele kao što su BMW X5 M i X6 M, koji su sada dostupni isključivo kao Competition varijante. Međutim, za kupce željne još većih performansi, van Meel najavljuje dodatne opcije. Uvedeni su CS i CSL modeli koji će nuditi ekstremnije performanse u odnosu na već vrhunske Competition modele.

Ova promena će verovatno imati višestruki uticaj na tržište. Očekuje se da će se povećati interesovanje za Competition i CS/CSL verzije među kupcima koji traže limuzine visokih performansi, kao što je M3 Competition, prenosi Autoblog.rs.

U krajnjem slučaju, ovo je još jedan pokazatelj da BMW M nastavlja da se prilagodi promenljivom okruženju, prihvatajući nove trendove i osluškujući potrebe tržišta. S obzirom na to da je M serija već poznata po svojim impresivnim performansama, novi fokus na Competition modele kao standard će samo dodatno cementirati njihovu poziciju u vrhu auto-industrije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.