logo transparend vojvodina uzivo

Blagojević, Biševac i Memić obišli radove na rekonstrukciji škole u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević, ministar turizma i omladine Husein Memić i predsednik Privremenog organa Grada Novog Pazara Nihat Biševac, obišli su radove na rekosntrukciji Osnovne škole „Desanka Maksimović“ i izgradnji fiskulturne sale u sklopu te škole.

Blagojević je nakon obilaska radova izjavio da je ovo još jedna obrazovna ustanova, nakon Osnovne škole „Bratstvo“ u istom gradu koja se rekonstruiše sredstvima iz budžeta Srbije i podsetio da je zajedno sa minisrtom Memićem i tada gradonačelnikom Nihatom Biševcem, prisustvovao ceremoniji ozvaničenja radova na rekonstrukciji škole.

„Stajali smo tada pored jednog devastiranog objekta škole koju pohađa više od 900 dece, koja su bežala iz ove u druge škole zbog stanja u kom se ona nalazila. Godinu dana kasnije vidimo da će izgradnja školske hale konačno biti završena. Škola će dobiti potpuno novo lice. U delu škole je obnova završena tokom septembra i deca tu pohađaju nastavu u potpuno drugačijim uslovima.

Reč je o objektu škole površine 3.700 kvadrata. Sportska hala će imati 500 mesta. Površina hale je više od 2.100 kvadrata. Za sve ove radove iz budžeta Srbije opredeljeno je više od 500 miliona dinara“, rekao je Blagojević.

On je rekao da je u poslednjih nekoliko godina, samo preko ministarstva za javna ulaganja izvedena obnova 189 objekata u prosveti u 106 opština i gradova u Srbiji. Blagojević je naveo da je iz republičkog budžeta, a posredstvom Ministarstva za javna ulaganja izdvojeno više od 250 miliona evra za obnovu objekata u oblasti obrazovanja.

„To govori koliko su državi važna prosveta i infrastruktura u prosveti. Koliko je Novi Pazar važan državi. Nećemo stati sve dok poslednji objekat u prosveti ne bude završen, da bi deca nastavu pohađala u toplim, bezbednim i funkcionalnim objektima, objektima dostupnim za one sa speciajlnim potrebama, a ovo jeste jedna od škola koju pohađaju između ostalog i deca sa specijalnim potrebama“, naveo je Blagojević. Zgrada Osnovne škole “Desanka Maksimović” stara je više od 60 godina, a radove na rekonstrukciji izvodi konzorcijum kompanija na čelu sa novosadskom firmom “GAT”.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.