logo transparend vojvodina uzivo

Bitcoin nastavlja da pada posle poražavajuće nedelje za kripto tržište

bitcoin
Kriptovalute beleže gubitke nakon drugog najgoreg nedeljnog pada tržišta digitalne imovine u 2024. godini, što je odraz hlađenja potražnje za Bitcoin fondovima kojima se trguje na berzi, ali i neizvesnosti u pogledu monetarne politike prema pisanju Bloomberg Adria.

Pokazatelj 100 najvećih digitalnih sredstava pao je za oko pet odsto u sedam dana do nedelje, što je najgori takav pad od aprila, pokazuju podaci koje je prikupio Bloomberg.

Lider na tržištu, bitcoin, u ponedeljak je skliznuo ispod 63.000 dolara, što je najniži nivo u više od mesec dana. Na pad je uticao odliv iz američkih Bitcoin ETF-ova koji traje šest dana.

Razdor koji se uvukao u kripto tržište dolazi usred sumnji u kapacitet Federalnih rezervi (Fed) da ubrzo snize kamatne stope sa najvišeg nivoa u dve decenije. Za neke analitičare, povlačenje digitalne imovine je znak upozorenja za apetit rizika širih razmera.

Trenutnu dinamiku kripto tržišta karakterišu „niska volatilnost, blagi obim i knjiga naloga (na čekanju za određenu kriptovalutu), koji postaju neuravnoteženi kada cene počnu da se kreću ka ivicama svog opsega“, napisao je David Lawant, šef istraživanja u FalconX.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.