logo transparend vojvodina uzivo

Binance merka Adria region: ‘Uskoro sastanak u nekoj od zemalja’

Najveća svetska kripto-menjačnica Binance ove godine beleži novi zamah poslovanja, dok se kripto-tržište oporavlja podržano boljom regulacijom i novim instrumentima za investiranje. Prilike za proširenje poslovanja vide i u Adria regionu, koji posmatraju kao pogodan za razvoj blokčejna i kripta prema pisanju Bloomberg Adria.

„Region bivše Jugoslavije predstavlja dinamičan i obećavajući pejzaž za poslovne mogućnosti u kripto i blokčejn prostoru. U Binanceu prepoznajemo potencijal i raznolikost ovih tržišta i optimistični smo u pogledu mogućnosti za rast i razvoj“, rekao je za Bloomberg Adriju regionalni direktor Binancea Kirilo Homjakov.

U odgovoru mejlom na pitanja o poslovanju u Srbiji i regionu, Homjakov nije precizirao koje Binanceove usluge su trenutno dostupne na ovim prostorima i kada bi one mogle biti unapređene. Ipak, naglasio je da firma, kao svetski lider u ovoj industriji, uvek istražuje mogućnosti da proširi svoju ponudu i poboljša dostupnost korisnicima širom sveta.

„Izgradnja jakih odnosa sa lokalnim zajednicama je od suštinskog značaja. Organizovanjem događaja, radionica i sastanaka, Binance može direktno da stupi u kontakt sa korisnicima, razume njihove potrebe i prilagodi usluge u skladu sa tim. U bliskoj budućnosti održaćemo takav sastanak u nekoj od zemalja u regionu“, najavio je on.

Podsetio je da ostaju posvećeni povećanju slobode po pitanju novca na svetskom nivou. „Pošto smo nedavno dostigli prekretnicu od 200 miliona korisnika, uzbuđeni smo što ćemo nastaviti da rastemo i želimo da dostignemo milijardu korisnika, radeći zajedno na daljem unapređenju blokčejn industrije.“

Pomenuto dostizanje 200 miliona korisnika dolazi pred sedmu godišnjicu Binancea u julu. Izvršni direktor Richard Teng nedavno je ocenio da je ovo značajna godina za kripto-industriju, zahvaljujući većoj jasnoći koju donosi regulativa u sektoru i pokretanju fondova kojima se trguje na berzi, a koji ulažu u bitcoin.

Spot bitcoin ETF-ovi (engl. exchange-traded fund – fond kojim se trguje na berzi) u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) odobreni su u januaru, a ovih dana posmatrači tržišta čekaju da otpočne trgovanje takvim finansijskim proizvodima i za ether.

Teng je, podsetimo, poziciju izvršnog direktora preuzeo nakon što je sa iste prošle godine odstupio Changpeng Zhao. Do toga je došlo pošto su Zhao i Binance priznali krivicu američkim organima za nepoštovanje propisa o pranju novca i sankcijama. Nagodba je uključivala kaznu od preko četiri milijarde dolara. Prema proceni Bloomberga, Zhao je i dalje najveći akcionar Binancea, sa neto vrednošću od 41,9 milijardi dolara, što ga je učinilo najbogatijem zatvorenikom u SAD, gde služi četvoromesečnu zatvorsku kaznu.

Uprkos pravnim izazovima, Teng se pohvalio da je imovina kupaca na Binanceovoj berzi ove godine porasla za 42 milijarde dolara u 2024. kako su se cene kripto-novčića oporavljale, sa bitcoinom koji je u martu dostigao nov rekord od skoro 74.000 dolara. Prema podacima analitičke platforme DeFiLlama, Binance ima više od 110 milijardi dolara imovine na svojoj berzi.

Kada je reč o zakonskim pitanjima, koja ostaju jedna od ključnih u i dalje mladom kripto-sektoru, Homjakov je poručio da kontinuirano prate regulativu kako bi osigurali usklađenost i prilagodili svoju ponudu lokalnim pravnim okvirima.

„Pozitivan regulatorni razvoj može dodatno poboljšati poslovne mogućnosti u regionu“, ocenio je on u odgovorima za Bloomberg Adriju.

Dodao je da su zemlje bivše Jugoslavije tržišta u nastajanju sa sve većim interesovanjem za digitalnu imovinu i blokčejn tehnologiju. „Stopa usvajanja kriptovaluta raste, pružajući plodno tlo za proširenje naših usluga.“

Uz to, ocenio je da se region može pohvaliti mladom i tehnološki upućenom populacijom željnom da prihvati nove tehnologije.

„Ova demografija je veoma prilagodljiva digitalnim inovacijama, što je čini idealnim tržištem za usvajanje kriptovaluta i blokčejn aplikacije. Na teritoriji bivše Jugoslavije postoji sve veći broj talenata među programerima, preduzetnicima i inovatorima. Ovaj talenat može da pokrene lokalne blokčejn projekte i doprinese globalnoj kripto-ekonomiji. Binance ima cilj da podrži i sarađuje sa regionalnim talentima kako bi podstakao inovacije“, izjavio je Homjakov.

Prema njegovim rečima, obrazovanje je kamen temeljac Binanceovog pristupa.

„Kroz Binanceovu akademiju i partnerstva sa lokalnim obrazovnim institucijama, cilj nam je da unapredimo svest i razumevanje blokčejn tehnologije i njenih prednosti. Ovo pomaže da se izgradi zajednica sa znanjem i veštinama koja može efikasno da koristi našu platformu i usluge“, zaključio je on.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.