logo transparend vojvodina uzivo

Bezbednost na prvom mestu! Takmičenje u SSŠ “Stevan Petrović Brile”

RUMA – Srednja stručna škola “Stevan Petrović Brile” iz Rume organizovala je juče školsko takmičenje iz poznavanja saobraćajnih propisa i spretnosti vožnje traktora, sa ciljem da pokazno – edukativnim sadržajima upotpuni praktična znanja svojih učenika.

Foto: Sremske vesti/Petar Remecki
Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

Pokrovitelji projekta “Bezbedan traktor i ostale poljoprivredne mašine u saobraćaju” su Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Agencija za bezbednost saobraćaja i Opština Ruma.

Pre samog školskog takmičenja, svi učenici su prisustvovali i predavanju o bezbednosti u saobraćaju, što je veoma važna društvena tema smatra direktor Poljoprivredne škole Dušan Stojanac.

Podršku jučerašnjem takmičenju dala je i kompanija “AgroTECH” koja je obezbedila i nagrade za najbolje učenike.

Šefica Odeljenja za društvene delatnosti Bobana Maletić pohvalila je rad SSŠ “Stevan Petrović Brile”, naglasivši činjenicu i da rumska lokalna samouprava ulaže značajna sredstva kako bi se poboljšali uslovi za školovanje.

Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

Ova škola se ističe po brojnim projektima koji su privukli pažnju Pokrajine, Republike, ali i Evropske unije i to je proizvod dobrog rada svih u školi. Sa druge strane Opštine Ruma ulaže značajna sredstva  kako u osnovne tako i u srednje škole. Posebno bih istakla investiciona ulaganja, ulaganja u nabaku opreme i nabavku udžbenika za opsnovne škole. Škola domaćin je doživela potpuni preokret  uvođenjem novog smera u školskoj 2021/2022 godini-stomatološka sestra tehničar gde je upisivost i dalje 100 posto. Tako škola danas broji 270 učenika u 13 odeljenja, dok je taj broj u 2020/2021 iznosio 220 u 11 odeljenja. Ka ovoj školi gravitiraju učenici sa područja teritorije drugih opština što govori o kvalitetu školske ustanove”, istakla je Bobana Maletić.

Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

Ove godine se takmičilo 13 takmičara, među njima i jedna učenica, što je veoma važno za razbijanje predrasuda da je vožnja traktora muški posao, napominje Dragan Vucelja, profesor poljoprivredne mehanizacije u SSŠ “Stevan Petrović Brile”.

“Takmičenje je značajno radi podizanja kvaliteta nastave, pogotovo praktične. Značajno je i za promociju škole, jer smo okupili osmake buduće srednjoškolce, da vide šta se dešava u našoj školi, da smo ustanova koja prati sve pozitivne trendove. Sufinansijer naše radionice je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredeu, vodoprivredu i šumarstvo, a tu su i sponzori, kompanija “AgroTECH” koja je obezbedila traktor za takmičenje, kao što to uvek čine. Opet su nam dali najnoviji traktor tako da su se deca kao i uvek pripremala na najsavremenijim mašinama”, kazao je Vucelja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.