„Jedinstvo“ pobednik Kupa – Predsednica Ćirić uručila novčane nagrade finalistima

RUMA – Na stadionu GFK „Sloven“ u Rumi danas je održano finale Kupa Opštinskog fudbalskog saveza Ruma, u kome su se sastale ekipe FK „Jedinstvo” iz Rume i FK „Polet” iz Nikinaca.

„Jedinstvo“ je savladalo „Polet“ rezultatom 3:0, a utakmici je prisustvovala i predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić koja je pobedničkoj ekipi uručila pehar i novčanu nagradu u iznosu od 100.000 dinara, a drugoplasiranoj ekipi novčanu nagradu od 50.000 dinara.

Opština Ruma je ove godine izdvojila 34.000.000 dinara za sportsku infrastrukturu, a za sufinansiranje fudbalskih klubova sa teritorije naše opštine 22.000.000 dinara, što je 25% više nego za prethodnu godinu, izjavila je predsednica Ćirić čestitavši finalistima na prikazanoj igri, a pre svega na sportskom duhu i fer-pleju.

„Opština Ruma podržava naše sportiste, kroz ulaganje u sportsku infrastrukturu, sufinansiranje klubova mi želimo da im damo podstrek da se i dalje bore,takmiče, da daju primer mlađim generacijama o važnosti bavljenja sportom. Naredne godine ćemo se potruditi da još više ulažemo u sport i sportsku infrastrukturu, kako bismo svim našim sportistima omogućili što bolje uslove za treninge, a samim tim i postizanje odličnih rezultata“, poručila je predsednica Ćirić.

Predsednik Opštinskog fudbalskog saveza Rume Siniša Sremac se zahvalio lokalnoj samoupravi na velikoj podršci, kako sportskim institucijama, tako i samim klubovima.

„Sportska infrastruktura je značajno bolja nego ranije, Opština Ruma ima sluha za potrebe klubova i na osnovu tih zahteva se rade investicije. Uz pomoć lokalne samouprave mi ćemo krenuti u realizaciju našeg prioritetnog projekta, a to je ulaganje u mlađe kategorije. Pokrenućemo naredne godine dva pilot projekta besplatnih škola fudbala u Putincima i Platičevu. Mi imamo podršku i Fudbalskog saveza Srbije, pa ćemo tako vrlo brzo svim klubovima u našoj opštini podeliti opremu i rekvizite namenjenu mlađim kategorijama, jer budućnost je u njima“, kazao je Sremac.

Osvajanjem trofeja „Jedinstvo“ je obezbedilo plasman u novo takmičenje Kup područnog fudbalskog saveza Srem.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.