Besplatni pregledi za sve žene u centru Novog Sada 5. i 6. februara! Pregledaj se, nekome si sve na svetu! (VIDEO)

NOVI SAD – Svetski dan borbe protiv raka obeležava se danas, 4. februara. Kao i prošle godine portal Gradske info pokrenuo je akciju prevencije i borbe protiv ove opake bolesti.

Portal Gradske info i ove godine borbu protiv raka promoviše kroz iskustva svoje koleginice Jelene Vujović, koja je pre šest godina obolela od karcinoma dojke. Novinari portala Gradske info pokrenuli su odličnu društveno odgovornu akciju kojom se skreće pažnja na važnost redovnih pregleda i njihov značaj u ranom otkrivanju raka dojke.

U ponedeljak i utorak, 5. i 6. februara, Gradske info u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatrom za zdravstvo i kliničkim centrom Vojvodine, obezbediće ženama besplatne mamografske preglede. Za preglede nije potrebna zdravstvena knjižica već samo neki od dokumenata identifikacije (lična karta ili pasoš).
Mobilni mamografi biće postavljeni u centru Novom Sadu, na trgu Slobode od 09:00 do 15:30 časova.

Žene koje mogu da se pregledaju treba da ispunjavaju sledeće uslove:
– Da imaju više od 40 godina i da nisu u programu praćenja bilo kakvih promena na dojkama u nekoj od zdravstvenih ustanova.
– Da je od poslednje mamografije prošlo godinu dana.

Sve dodatne informacije o kampanji i o dešavanjima tokom februara možete pratiti putem naših društvenih mreža, gde će biti objavljena aktuelna dešavanja.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.